Vilniaus oro uoste sučiupti trys nusikaltėliai kauniečiai,vienas jų -16-metis

Vilniaus oro uoste pasieniečiai sulaikė tris kauniečius, kurie už įstatymų pažeidimus buvo išsiųsti iš Šveicarijos, Anglijos ir Belgijos. Nepilnametis ir moteris Lietuvoje buvo ieškomi kaip įtariamieji nusikaltimais. Dar vienas vyras Lietuvoje buvo nuteistas už nusikaltimo padarymą, praneša Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Vilniaus oro uoste sučiupti trys nusikaltėliai kauniečiai,vienas jų -16-metis.<br>Valstybės sienos apsaugos tarnybos nuotr.
Vilniaus oro uoste sučiupti trys nusikaltėliai kauniečiai,vienas jų -16-metis.<br>Valstybės sienos apsaugos tarnybos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-12-19 11:31, atnaujinta 2018-02-09 21:49

Penktadienį vakare Vilniaus oro uoste nusileidusiame lėktuve buvo iš Šveicarijos per Rygą grąžintas 16-metis kaunietis. Jis į Lietuvą išsiųstas už Šveicarijos įstatymų pažeidimus. VSAT pareigūnai nustatė, kad šio vaikino kaip įtariamojo nusikaltimo padarymu paiešką nuo šių metų gruodžio 8 d. yra paskelbusi Jonavos policija.

Pasieniečiai susisiekė su paieškos iniciatoriumi ir jo nurodymu 16-mečiui įteikė šaukimą atvykti į policiją. Į oro uostą buvo iškviesta ir nepilnamečio motina, kuriai VSAT pareigūnai perdavė sūnų.

Už Anglijos įstatymų pažeidimus per Varšuvą į Lietuvą išsiųsta 31-erių Kauno gyventoja Vilnių lėktuvu pasiekė šeštadienio naktį. Tikrindami jos dokumentus sostinės oro uosto pasieniečiai išsiaiškino, kad moters dar nuo 2012 m. lapkričio vidurio ieško Kauno policija. Ji yra įtariama nusikaltimo padarymu. Sulaikytąją pasieniečiai perdavė Vilniaus policijos pareigūnams.

Sekmadienio popietę Vilniaus oro uoste buvo sulaikytas ir 28-erių Kauno gyventojas, už įstatymų pažeidimus išsiųstas iš Belgijos. Reisu iš Briuselio atskridusio vyro dokumentus tikrinę pasieniečiai nustatė, kad jo paiešką šių metų lapkričio 7 d. paskelbė Kauno policija. Kaunietis buvo nuteistas už nusikaltimo padarymą ir vengė teisingumo. Sulaikytąjį VSAT pareigūnai irgi perdavė Vilniaus policijai.

Iš viso šiemet pasieniečiai sulaikė 582 asmenis, kurių dėl įvairių nusikaltimų ir pažeidimų ieškojo Lietuvos ir užsienio valstybių teisėsaugininkai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.