Liekninamoji arbata medikę pasodino į teisiamųjų suolą

Panevėžio apygardos teisme nuosprendį išgirdo 29 metų panevėžietė medikė L. D., sumaniusi parsisiųsti iš užsienio kokamedžio lapų arbatos. Moteris tikėjosi, kad gerdama šią arbatą galės sulieknėti ir atsikratyti nuovargio, tačiau atsidūrė teisiamųjų suole, praneša Generalinė prokuratūra.

Liekninamoji arbata medikę pasodino į teisiamųjų suolą.<br>Generalinės prokuratūros nuotr.
Liekninamoji arbata medikę pasodino į teisiamųjų suolą.<br>Generalinės prokuratūros nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 20, 2016, 9:17 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 9:41 PM

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, 2015 metų lapkričio 8 dieną Vilniaus teritorinės muitinės pareigūnai, patikrinę vieną iš Pietų Amerikos atkeliavusią pašto siuntą, rado joje 63 gramus susmulkintų kokamedžio lapų – narkotinės medžiagos, kuri įrašyta į Sveikatos apsaugos ministro įsakymu patvirtintą „Narkotinių ir psichotropinių medžiagų sąrašą“.

Ši siunta iš Peru buvo adresuota Panevėžyje gyvenančiam vyrui. Paaiškėjo, kad iš tiesų kokamedžio lapų iš užsienio užsisakė jo žmona L. D., pasinaudojusi sutuoktinio internetinės bankininkystės informacija, kadangi jis turi prieigą prie PayPal sistemos, o ji – ne. Vyro asmens duomenis ji nurodė ir įrašydama siuntos gavėją.

Pareigūnams L. D. teigė apie kokamedžio arbatą sužinojusi iš interneto forumų. Paskaičiusi, kad ji mažina svorį, nuovargio jausmą, todėl susigundžiusi šios arbatos užsisakyti, nors ir žinojo, kad joje yra kokaino. Už 100 pakelių arbatos iš vyro sąskaitos panevėžietė pardavėjui pervedė 37,88 JAV dolerius. Sutuoktinis, leisdavęs žmonai naudotis savo elektroninės bankininkystės duomenimis, apie šį neteisėtą žmonos pirkinį nieko nežinojo.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Muitinės kriminalinės tarnybos Kauno skyriaus pareigūnai, o jam vadovavo Kauno apygardos prokuratūros 2-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Arvydas Rusteika.

L. D. buvo pateikti kaltinimai dėl narkotinių medžiagų kontrabandos ir neteisėto disponavimo nedideliu kiekiu narkotinių medžiagų be tikslo jas platinti.

Kadangi kaltinamoji savo kaltę visiškai pripažino, teismas šią bylą išnagrinėjo taikydamas sutrumpintą įrodymų tyrimą, per vieną posėdį.

Gruodžio 19 dieną Panevėžio apygardos teismas L. D. pripažino kalta ir skyrė jai 2 metų laisvės atėmimo bausmę, jos vykdymą atidedant 1 metams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.