Grasino nužudyti ir teisėją, ir prokurorę

Šiaulių apygardos teismas griežtai įvertino kalinių pramogą rašyti grasinančius laiškus pareigūnams. Iš Pravieniškių grasinimais pratrūkusiems nuteistiesiems skirtos įkalinimo bausmės.

Į teismą konvojaus pareigūnų atvesdintas A.Dzemidovičius dar nėra atlikęs bausmės už nužudymą.<br>G.Šiupario nuotr.
Į teismą konvojaus pareigūnų atvesdintas A.Dzemidovičius dar nėra atlikęs bausmės už nužudymą.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 21, 2016, 4:12 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 9:23 PM

Iš Raseinių apylinkės teismo teisėjos 100 tūkstančių eurų „ramybės mokesčio“ reikalavęs ir šeimą išžudyti grasinęs Tautvydas Borusevičius bus įkalintas 4 metus.

Nužudyti Šiaulių apylinkės prokuratūros prokurorę ir jos šeimos narius grasinęs Arturas Dzemidovičius įkalintas 1 metams ir 3 mėnesiams.

Abu grasintojai laiškus sukurpė, kai kalėjo Pravieniškių pataisos namuose.

Už kėsinimąsi tvirkinti mažametę ir jos tvirkinimą 2011 m. nuteistas T.Borusevičius svetimu vardu laišką sukurpė pernai rudenį, o įkalinimo įstaigos pareigūnams išsiųsti jį perdavę spalio 13-ąją.

Raseinių teisėja šiame laiške buvo išvadinta „kale“, nusikaltėlis reikalavo skubiai pervesti 100 tūkstančių eurų į nurodytą sąskaitą banke. Ši sąskaita priklauso ne T.Borusevičiui.

Laiško autorius kaltę neigė, nors pareigūnai surinko neginčijamų įrodymų.

Šių metų pavasarį iš įkalinimo įstaigos paleistas T.Borusevičius teisme nepasirodęs. Bylą išnagrinėjęs teisėjas nusprendė pakeisti jo kardomąją priemonę į suėmimą.

Baltarusijoje gimęs A.Dzemidovičius į teismą buvo atvesdintas surakintas antrankiais. Vyriškis vis dar atlieka teismo paskirtą bausmę – jis 2007 m. buvo įkalintas 11 metų už nužudymą.

Lietuviškai kalbantis ir rašantis A.Dzemidovičius kaltę pripažino iš dalies. Jis aiškino, kad laišką tik perrašė, kai kartu su T.Borusevičiumi buvo uždaryti į baudos izoliatorių.

Kaliniai kasmet išsiunčia pareigūnams šimtus laiškų. Vieni tai daro, nes įkalinimo įstaigoje įklimpo į skolas, antri – dėl pramogos, treti trokšta pakeisti įkalinimo įstaigą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.