Netikėto patikrinimo metu URC gyvenantys migrantai neteko trijų telefonų

Trečiadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos Užsieniečių registracijos centre apgyvendintų sulaikytų užsieniečių bendrabutyje atliktas netikėtas patikrinimas. Jo metu pasieniečiai rado ir paėmė draudžiamų turėti daiktų.

Netikėto patikrinimo metu URC gyvenantys migrantai neteko trijų telefonų.<br>VSAT archyvo nuotr.
Netikėto patikrinimo metu URC gyvenantys migrantai neteko trijų telefonų.<br>VSAT archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 22, 2016, 5:15 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 9:12 PM

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba, patikrinime dalyvavo 20 šiame Pabradėje veikiančiame VSAT padalinyje tarnaujančių pasieniečių ir kinologas su tarnybiniu šunimi. Buvo tikrinami į Lietuvą neteisėtai bandę patekti, sulaikyti ir vėliau centre apgyvendinti migrantai, jų daiktai ir gyvenamosios patalpos.

Reido metu pasieniečiai taburetėje ir metalinėje daiktų spintoje esančiose ertmėse aptiko tris mobilaus ryšio telefonus ir jų pakrovėjus. Sulaikytiems migrantams, skirtingai nei URC gyvenantiems prieglobsčio prašytojams, mobilaus ryšio telefonais centre naudotis yra draudžiama.

Gyvenamajame bloke buvę 39 užsieniečiai visos apžiūros metu elgėsi ramiai, nesipriešino, tad konfliktų nekilo.

Tokias priemones VSAT Užsieniečių registracijos centro pareigūnai vykdo nuolat. Yra buvę atvejų, kai patikros reidų metu užsieniečiai reikšdavo nepasitenkinimą ir priešindavosi, todėl pasieniečiams yra tekę panaudoti jėgą.

URC yra vienintelė įstaiga Lietuvoje, skirta apgyvendinti prieglobsčio prašytojus jų prašymo dėl prieglobsčio nagrinėjimo metu bei laikyti sulaikytus nelegalius imigrantus ilgiau nei 48 val., siekiant išsiųsti juos iš Lietuvos.

URC dirbantys pasieniečiai atlieka tyrimus dėl užsieniečių asmens tapatybės, atvykimo į Lietuvą aplinkybių, tvarko jų apskaitą ir vykdo užsieniečių grąžinimą bei išsiuntimą iš Lietuvos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.