Teismui perduota buvusio bendrovės „Kupiškio vandenys“ vadovo byla

Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Rimantas Vagrys baigė ikiteisminį tyrimą ir į teismą perdavė nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje buvęs UAB „Kupiškio vandenys“ direktorius, 53 metų Albertas Audickas kaltinamas kyšininkavimu, o 56 metų vilnietis R.S. – jo papirkimu.

Teismui perduota buvusio bendrovės „Kupiškio vandenys“ vadovo byla.<br>Prokuratūros nuotr.
Teismui perduota buvusio bendrovės „Kupiškio vandenys“ vadovo byla.<br>Prokuratūros nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 23, 2016, 9:43 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 9:09 PM

Kaip rašoma prokuratūros pranešime, ikiteisminio tyrimo, kurį atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos Panevėžio valdybos pareigūnai, metu buvo nustatyta, kad 2015 metų pabaigoje A.Audickas galimai paėmė kyšį iš vienos uždarosios akcinės bendrovės padalinio vadovo R.S.

Įtariama, jog už tai, kad jo atstovaujama bendrovė būtų pakviesta dalyvauti „Kupiškio vandenys“ organizuojamame vandentiekio medžiagų viešajame pirkime, R.S. 2015 metų gruodžio pabaigoje viename Vilniaus prekybos centre nupirko 699 eurų vertės kavos virimo aparatą ir perdavė jį naudotis A.Audicko šeimai.

Ikiteisminį tyrimą kontroliavusio Panevėžio apygardos prokuratūros prokuroro R.Vagrio teigimu, buvęs „Kupiškio vandenų“ bendrovės direktorius A.Audickas savo kaltę pripažįsta visiškai.

Baudžiamasis kodeksas numato, kad valstybės tarnautojas ar jam prilygintas asmuo, savo ar kitų naudai tiesiogiai ar netiesiogiai pažadėjęs ar susitaręs priimti kyšį arba reikalavęs ar provokavęs duoti kyšį, arba priėmęs kyšį už neteisėtą veikimą baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki 5 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.