Vilniaus policija sučiupo plėšiką – įsižiūrėkite, gal ir jūs esate nukentėjęs

Sostinės policijos pareigūnai operatyviai išaiškino ir sulaikė plėšimu įtariamą, policijai gerai žinomą vyrą.

Vilniaus policija sučiupo plėšiką – įsižiūrėkite, gal ir jūs esate nukentėjęs.<br>Stop kadras iš policijos filmuotos medžiagos
Vilniaus policija sučiupo plėšiką – įsižiūrėkite, gal ir jūs esate nukentėjęs.<br>Stop kadras iš policijos filmuotos medžiagos
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-12-23 10:38, atnaujinta 2018-02-09 21:07

Kaip rašoma Vilniaus apskrities VPK pranešime, ketvirtadienio vėlų vakarą sostinės pareigūnai gavo pranešimą, kad Eigulių gatvėje, prie 16-to namo, apiplėštas šešiolikmetis. Įvykio vietoje pareigūnai nustatė, kad jaunuoliui išlipus iš visuomeninio transporto „Eigulių“ stotelėje ir einant gatve, prie jo pribėgo nepažįstamas vyras ir, panaudojęs fizinį smurtą, pargriovė jį ant žemės, trenkė į veidą ir, grasindamas peiliu, pagrobė mobiliojo ryšio telefoną „iPhone 7“, 770 eurų vertės.

Apiplėštas jaunuolis pareigūnams paaiškino, kad plėšikas kartu su juo važiavo visuomeniniu transportu ir kurį laiką jį sekė. Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai jau gruodžio 23-iosios rytą Karoliniškėse sulaikė įtariamąjį, ankščiau ne kartą teistą 33 metų vilnietį. Buvo surastas ir peilis, kuriuo grasinta nukentėjusiajam.

Šis vyras š. m. liepą buvo paleistas iš pataisos namų, kur atliko bausmę už plėšimą ir kitus nusikaltimus. Įtariamasis uždarytas į areštinę, jam pareikšti įtarimai dėl plėšimo. Šiandien bus kreipiamasi į teismą dėl griežčiausios kardomosios priemonės ‒ suėmimo skyrimo.

Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai turi pagrindo manyti, kad šis vyras, būdamas laisvėje, padarė ir daugiau panašaus pobūdžio ar kitokių nusikaltimų, todėl piliečių, nukentėjusių nuo šio įtariamojo ar turinčių kitokios informacijos apie jo nusikalstamą veiklą, prašoma kreiptis į Vilniaus apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą telefonais 8 700 6 5377 arba 8 700 6 5372.

Lietuvos Respublikos Baudžiamasis kodeksas numato, kad už plėšimą, padarytą panaudojus nešaunamąjį ginklą, peilį ar kitą specialiai žmogui sužaloti pritaikytą daiktą, numatoma laisvės atėmimo bausmė iki septynerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.