Mamą į darbą vežęs išgėręs ir beteisis vairuotojas šv. Kalėdų rytą prarado automobilį

Šv. Kalėdų rytą naujame Vilniaus aplinkkelyje reidą surengę sostinės kelių policijos pareigūnai sučiupo įžūlų jaunuolį, sėdusį prie vairo su kvapu, tačiau be teisių. Vaikinas į darbą vežė vairuotojo pažymėjimą turinčią mamą. Dabar jų automobilis gali būti konfiskuotas.

„Mazda“ vairuotojas vairavo išgėręs ir be vairuotojo pažymėjimo, jo automobilis gali būti konfiskuotas.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
„Mazda“ vairuotojas vairavo išgėręs ir be vairuotojo pažymėjimo, jo automobilis gali būti konfiskuotas.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 25, 2016, 10:47 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 8:53 PM

Reidą naujame Vilniaus aplinkkelyje kelių policijos pareigūnai surengė dar neprašvitus. Ilgai netrukus sustabdyto automobilio „Mazda 6“ vairuotojas pareigūnams ištiesė krūvelę įvairiausių dokumentų.

Pareigūnui pasakius, kad visų nebūtina rodyti, užteks vien vairuotojo pažymėjimą pamatyti, prie automobilio vairo sėdėjęs vaikinas tarė: „Jei atvirai – tai aš jo neturiu“.

Paaiškėjo, kad vaikinas į darbą veža mamą, kuri net neslėpė turinti vairuotojo pažymėjimą. Moteris sakė pabijojusi pati sėsti prie vairo, nes iš vakaro šiek tiek „baliavojo“.

Paprašytas papūsti į alkotesterį „Mazda“ vairuotojas pripūtė 0,52 prom. Patikrinus duomenų bazėse paaiškėjo, kad vaikinas jau ne pirmą kartą prie vairo įkliūna išgėręs. Tad už tai, kad pakartotinai vairavo automobilį neblaivus, dabar mašiną teismas gali konfiskuoti.

Į aplinkkelį buvo iškviestas techninės pagalbos sunkvežimis, jis „Mazda“ išgabeno į saugomą aikštelę.

Fotografuotis „Mazda“ vairuotojas nenorėjo ir su žurnalistai bendrauti jis irgi nepuolė.

„Koks jums skirtumas, ne su jumis man reikia aiškintis“, – žurnalistams sakė įkliuvęs jaunuolis.

Kol pareigūnai pildė privalomus dokumentus, automobilio vairuotojas surado draugą, prižadėjusį jį su mama paimti iš sustabdymo vietos. Tačiau ir į aplinkkelį atvažiavęs draugas iš karto patraukė pareigūnų dėmesį. Maža to, jog jis negalėjo pareigūnams pateikti savo vairuotojo pažymėjimo, vaikino automobilis BMW po grotelėmis slėpė raudonos ir mėlynos spalvos švyturėlius.

Vairuotojas sakė, kad automobilį išsinuomojo, o dėl švyturėlių esą jam paaiškino, kad neturėtų kilti bėdų.

Kadangi įstatymai neleidžia be leidimo naudotis švyturėliais, tačiau už jų turėjimą nėra baudžiama, pareigūnams duomenų bazėse beliko patikrinti ar BMW vairuotojas sako tiesą, jog teises pamiršo namie. Paaiškėjo, kad jis nemeluoja.

Panašius reidus Vilniaus policija žada organizuoti ir ateityje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.