Baigtas tyrimas dėl bandymo papirkti Konkurencijos tarybos darbuotoją

Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai ir Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Vilniaus valdybos pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą ir teismui perdavė baudžiamąją bylą dėl bandymo papirkti Konkurencijos tarybos Draudžiamų susitarimų tyrimo skyriaus vyriausiąjį specialistą.

Baigtas ikiteisminis tyrimas dėl bandymo papirkti Konkurencijos tarybos darbuotoją.<br>Generalinės prokuratūros asociatyvi nuotr.
Baigtas ikiteisminis tyrimas dėl bandymo papirkti Konkurencijos tarybos darbuotoją.<br>Generalinės prokuratūros asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-12-28 10:47, atnaujinta 2018-02-09 20:29

Kaip praneša Generalinė prokuratūra, ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas 2015 metų liepos 15 d., kai STT Vilniaus valdybos pareigūnai sulaikė du įmonių vadovus ir savininkus, kurie Konkurencijos tarybos specialistui pasiūlė 14 000 eurų kyšį.

Kyšis buvo pasiūlytas už tai, kad Konkurencijos tarybos atliekamo tyrimo rezultatas būtų palankus draudžiamu susitarimu viešuosiuose pirkimuose įtartoms įmonėms.

„Šis pavyzdys – tai akivaizdus įrodymas, kad tirdami Konkurencijos įstatymo pažeidimus Konkurencijos tarybos darbuotojai remiasi pačiais aukščiausiais moralės kriterijais, o atsakingoms institucijoms padėdami atskleisti korupcinę nusikalstamą veiklą prisideda prie skaidresnio ir efektyvesnio viešojo sektoriaus“, – sako Konkurencijos tarybos pirmininko pavaduotojas Elonas Šatas.

Už nustatytus konkurencijos pažeidimus minėtoms įmonėms grėsė rimtos sankcijos: bauda, galinti siekti 10 proc. bendrųjų metinių pajamų, ir sustabdytas Europos Sąjungos paramos lėšų – apie 174 000 eurų, išmokėjimas.

Ši korupcinė nusikalstama veika atskleista Konkurencijos tarybai aktyviai ir betarpiškai bendradarbiaujant su ikiteisminį tyrimą atlikusia STT ir prokurorais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.