Žiaurus plėšikas nelaisvėje praleis aštuonerius metus

Vilniaus apygardos teismas patenkino Vilniaus miesto apylinkės prokurorės Julijos Jolitos Kryževičienės apeliacinį skundą, kuriuo Vadimas Kasijanas pripažintas kaltu dėl 2015 metų vasarą įvykdytų trijų įžūlių apiplėšimų.

Žiaurus plėšikas nelaisvėje praleis aštuonerius metus.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Žiaurus plėšikas nelaisvėje praleis aštuonerius metus.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 28, 2016, 9:14 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 8:30 PM

Nors teismas sprendimą priėmė dar praėjusią savaitę, prokuratūra apie tai informuoja tik trečiadienį. Kaip rašoma prokuratūros pranešime, anksčiau Vilniaus miesto apylinkės teismas V. Kasijaną dėl plėšimų buvo išteisinęs, o kaltu buvo pripažinęs tik dėl kur kas lengvesnių nusikaltimų – atvirųjų vagysčių bei policijos pareigūno pažymėjimo pagaminimo bei laikymo.

V. Kasijanas plėšimus padarė praėjusių metų liepos mėnesį netoli savo namų Vilniuje, Savanorių prospekte. Jis atidžiai rinkosi aukas bei stengėsi, kad šios ne tik nematytų jo užpuolimo momentu, bet ir neturėtų galimybės pamatyti nubėgančio.

V. Kasijano aukomis tapo dvi senyvo amžiaus moterys ir vyras. Visi nukentėję senukai nematė, kas juos užpuolė, o tik pajuto smūgius į galvą ir prarado sąmonę. Nuo nukentėjusiųjų (gimę 1936 m. ir 1935 m.) buvo nuplėštos auksinės grandinėlės, nuo piršto numautas auksinis žiedas, pagrobtos jų rankinės, o iš O.A. (gim. 1931 m.) švarko kišenės ištraukta piniginė bei mobilaus ryšio telefonas.

Visais trimis plėšimų atvejais senukai ne tik buvo užpulti jiems to nesitikint, bet ir žiauriai sužaloti. Nukentėjusiesiems diagnozuoti žandikaulio, skruostikaulio lūžiai, muštinės žaizdos galvos srityje, jiems prireikė rimtos medikų pagalbos.

V. Kasijanas pasirūpindavo, kad pagrobtas turtas būtų realizuotas greitu metu, kartais praėjus vos mažiau nei valandai po nusikalstamos veikos padarymo.

Nors nė vienas asmuo aiškiai ir tiesiogiai nematė, kad būtent V. Kasijanas būtų apiplėšęs šiuos tris asmenis, tačiau teismas pripažino, jog netiesioginių įrodymų visuma bei aplinkybių sutapimai yra pakankami pripažįstant V. Kasijano kaltę.

Jis praeityje jau buvo teistas už nužudymą, turtinio pobūdžio nusikaltimų padarymą, daug kartų baustas administracine tvarka. Nuteistasis piktnaudžiauja narkotinėmis medžiagos ir, tikėtina, darydamas nusikalstamas veikas siekė gauti pinigų būtent kvaišalų įsigijimui.

Vilniaus apygardos teismas už kiekvieną plėšimą V. Kasijanui skyrė po 4 metus laisvės atėmimo bei paskyrė galutinę subendrintą 8 metų laisvės atėmimo bausmę.

Apkaltinamasis nuosprendis įsiteisėjo nuo jo paskelbimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.