Nerami naktis policijai: muštynės, peilių dūriai, petardų aukos – jau gauta 1330 pranešimų

Naujametė naktis Lietuvoje buvo nerami – policija per akis turėjo darbo.  Iki aštuntos valandos ryto visoje šalyje jau užfiksuota 1330 pranešimų. Iš jų 516 – Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato prižiūrimoje teritorijoje. Tai – maždaug du kartus įprastą vidurkį viršijantys skaičiai. 

Pranešimų skaičius apie nusikaltimus ir nelaimes daugėja kiekvieną minutę.<br>T.Bauro nuotr.
Pranešimų skaičius apie nusikaltimus ir nelaimes daugėja kiekvieną minutę.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 1, 2017, 1:19 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 7:58 PM

„Neblaivių žmonių muštynės gatvėse, smurtas šeimose, sužalojimai peiliu, petardų sukelti nudegimai“, – vardijo iškvietimų priežastys pareigūnai, turintys labai daug darbų. Pranešimų skaičius apie nusikaltimus ir nelaimes daugėja kiekvieną minutę. 

10 petardų aukų, indui perrėžtas kaklas

Vieni pirmųjų aukų – du jauni sostinės gyventojai. Iškart po vidurnakčio Vilniuje ir Vilniaus rajone sprogdindami petardas jie smarkiai apdegė rankas. Abu jaunuoliai pristatyti į gydymo įstaigas. 

Iš viso Vilniuje ir jo apylinkėse iki sekmadienio ryto nuo petardų nukentėjo 10 žmonių, trys iš jų paguldyti į ligonines. Tarp sužeistųjų – du nepilnamečiai ir dvi moterys. Žmonės apdegė rankas ir veidus. 

Sostinėje teko malšinti daugelį gatvės muštynių. Vienas skaudžiausių incidentų – Vilniaus centre esančioje V.Kudirkos aikštėje 21 metų jaunuolis iš susikivirčijo su taksistu ir Indijos piliečiu. Pastarieji buvo sužeisti peiliu – indui perrėžtas kaklas. Užpuolikas paspruko, tačiau netrukus buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

Sostinėje dėl viešosios tvarkos pažeidimų, pirotechnikos gaminių vagysčių ir kitų nusikaltimų naujametę naktį pradėta 15 ikiteisminių tyrimų.

Kelių erelis perrašė negarbingą istoriją

Sekmadienio naktį pirmą kartą Lietuvoje iškelta baudžiamoji bylą už vairavimą apsvaigus nuo alkoholio – iki praėjusių metų pabaigos už tai buvo taikoma administracinė atsakomybė.

Dabar jei vairuotojui nustatomas vidutinis girtumas, taikoma baudžiamoji atsakomybė.

Pirmuoju negarbingo sąrašo nariu tapo 30-metis vilnietis, sustabdytas vairuojantis automobilį sostinėje, Žaliųjų ežerų gatvėje – jis įpūtė į alkoholio matuoklį 2,35 promiles (vidutinis girtumo laipsnis). 

Vilniečio pasekėjas sausio 1-osios rytą įkliuvo Kaune, Žemaičių plente – girtas vairuodamas automobilį (1,8 promilės, vidutinis girtumas) jis rėžėsi į gatvės apšvietimo stulpą. Kauniečiui taip pat iškelta baudžiamoji byla.

Sporto halėje – išgyvenimo drama

Kaune, Rotušės aikštėje policijos pareigūnai sausio 1-osios naktį sulaikė agresyviai nusiteikusį vaikiną, kuris apgadino šviestuvą. Girtas triukšmadarys norėjo ir apgadinti pagrindinę Kauno Kalėdų eglutę, bet buvo laiku sutramdytas.

Po vidurnakčio Kaune, Raudondvario plente esančiame klube per muštynes buvo sužeisti du vyrai. Dar du kauniečiai nukentėjo nuo petardų. 

Įvyko ir kuriozinių atvejų – 0 val. 30 min. Kaune, Ašmenos 1-ojoje gatvėje esančiame 16 aukšų daugiabučio lifte įstrigo šeima su mažamečiu vaiku. Žmonės surinko Bendrojo pagalbos centro numerį, bet ugniagesių triūso neprireikė – prieš jų atvykimą iš netikėtų spąstų gyventojus išvadavo namo bendrijos pirmininkas.

Iki 8 valandos ryto Kauno Greitosios pagalbos medikai į gydymo įstaigas pristatė 15 žmonių, apsinuodijusiu alkoholiu. Daugumai jų sveikatos būklė pablogėjo namuose, nesaikingai vartojant svaigalus. Du iš apsinuodijusių – nepilnamečiai. 

Neįprasta drama gruodžio 31-osios vakarą įvyko Kauno sporto halėje – per naujametį koncertą vieną žiūrovą ištiko klinikinė mirtis, bet Kauno greitosios pagalbos medikams pavyko jį ištraukti iš mirties nagų. 

Gaisrų – dukart daugiau nei įprastai

„Liepsnoja šiukšlių konteineriai, įvyko ir kiti palyginti nedideli gaisrai. Iškvietimų sulaukiame nemažai“, – naujienų portalui lrytas.lt pasakojo Kauno apskrities  priešgaisrinės gelbėjimo valdybos operacijų vadovas.

Vilniuje esančio Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Situacijų koordinavimo skyriaus specialistai sekmadienio rytą naujienų portalui lrytas.lt pranešė, jog naujametę naktį teko gesinti apie 60 gaisrų, tai – du kartus daugiau nei vidurkis.

Daugiausiai liepsnojo konteineriai.  Petardos didelių nuostolių nesukėlė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.