Erotinių masažų byla – be laimingos pabaigos

Kauno apylinkės teismui prireikė 4 metų išnagrinėti bylą, kurioje prostitucijos organizavimu kaltintas buvęs Krikščionių partijos Kauno skyriaus vicepirmininkas 42 metų Deividas Kripas ir dvi bendrininkės.

D.Kripo sumanytas neteisėtas verslas žlugo, o jis pats buvo nuteistas.<br>N.Povilaičio nuotr.
D.Kripo sumanytas neteisėtas verslas žlugo, o jis pats buvo nuteistas.<br>N.Povilaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 2, 2017, 8:02 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 7:53 PM

Teismas neteisėto verslo sumanytojui D.Kripui paskyrė trejų metų laisvės atėmimo bausmę, atidedant jos vykdymą dvejiems metams. Konfiskuotos nuteistojo iš prostitucijos gautos pajamos – 14 770 eurų.

Be to, teismas įpareigojo jį sumokėti 753 eurus į Nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą ir be jo priežiūrą vykdančios institucijos leidimo jam draudžiama išvykti iš gyvenamosios vietos ilgiau kaip septynioms paroms.

Kartu su juo bendrininkų grupėje veikusi 41 metų Viktorija Jonaitienė nuteista pusantrų metų laisvės atėmimo bausme, jos vykdymą atidedant vieniems metams.

Ji taip pat negalės išvykti iš gyvenamosios vietos ilgiau kaip septynioms paroms be jos priežiūrą vykdančios institucijos leidimo ir turės sumokėti 564 eurus į Nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą.

Dar viena bendrininkė – 25 metų Viktorija Kulagina – atleista nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą ir baudžiamoji byla jos atžvilgiu nutraukta. Laiduoti už moterį sutiko jos teta.

Teismas nustatė pusantrų metų laidavimo terminą. Kaunietė į Nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą turės sumokėti 564 eurus.

Teismas nustatė, kad šiam Kaune ir Vilniuje veikusiam prostitucijos verslui vadovavo D.Kripas.

Jam dirbo net 22 merginos, tenkinusios vyrų aistrą. Sekso malonumų ištroškusiems vyrams buvo atliekamas masažas iki „laimingos pabaigos“.

Kaunietis surasdavo ir išnuomodavo butus, aprūpindavo buities reikmenimis, nustatydavo lytinių paslaugų įkainius.

D.Kripas iš prostitucijos kas mėnesį gaudavo nuo 900 iki 4,5 tūkst. eurų pajamų.

Policijos pareigūnai atkreipė dėmesį į skelbimą internete, kuriame siūlomas darbas 21–35 metų moterims. Neva už masažo atlikimą joms buvo žadamas 580–1100 eurų mėnesio atlyginimas.

Skelbimo autoriaus telefono numeris sutapo su internete nurodytu statybos įmonės „Herdas“ vadovo D.Kripo numeriu. Anksčiau šis politikas buvo pasinėręs į statybų verslą, tačiau jis nebuvo labai sėkmingas.

D.Kripo bendrininkės turėdavo reklamuoti teikiamas erotinio masažo paslaugas ir ieškoti naujų darbuotojų, priimti naujas merginas į darbą, padėti naujoms darbuotojoms įsigyti verslo liudijimą, fotografuoti apsinuoginusias merginas, o nuotraukas skelbti internete.Jos taip pat turėjo kontroliuoti darbuotojas, skirstyti pinigus, spręsti kilusias problemas.

Tariamo masažo verslu vertėsi įmonė, kurią nusipirko D.Kripas ir V.Kulagina. 2011 metais įkliuvęs kaunietis tikino nežinojęs, kad masažuotojomis įdarbintos 18–20 metų merginos teikė lytines paslaugas.

Bylos nagrinėjimas teisme užsitęsė, nes beveik dvejus metus truko merginų, kurios vertėsi prostitucija, apklausos.

Prasidėjus ikiteisminiam tyrimui dauguma jų išvyko gyventi ir dirbti į užsienį. Kai kurias į teismo posėdžius neatvykusias merginas teismas buvo nurodęs atvesdinti, skyrė baudas.

14 770

Konfiskuota tiek eurų, kuriuos D.Kripas gavo iš prostitucijos verslo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: UŽT komentarai apie pokyčius ūkio sektoriuje, darbo rinkoje