Teismui perduota Panevėžio ligoninės vadovo Ivano Dorošo byla

Panevėžio teismui perduota byla,

Teismui perduota Panevėžio ligoninės vadovo Ivano Dorošo byla.<br>Lrytas.lt archyvo nuotr.
Teismui perduota Panevėžio ligoninės vadovo Ivano Dorošo byla.<br>Lrytas.lt archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 2, 2017, 11:09 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 7:51 PM

Kaip pranešė Prokuratūra, kaltinimai pareikšti ir kelių bendrovių vadovams: S.A. – dėl papirkimo, nusikalstamu būdu gauto turto legalizavimo, apgaulingo apskaitos tvarkymo, dokumentų suklastojimo, J.Ž. – dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo ir dokumentų suklastojimo, G.O. – dėl papirkimo.

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) atlikto tyrimo duomenimis, I.Dorošas, kaip įtariama, neteisėtai sudarė išskirtines sąlygas kai kurioms bendrovėms dalyvauti Panevėžio ligoninės kardiologijos skyrių kapitalinio remonto, Likėnų reabilitacijos ligoninės biuvetės (statinio, iš kurio imamas mineralinis vanduo) remonto ir įrengimo darbų, medicinos įrangos viešųjų pirkimų konkursuose ir tuos konkursus laimėti.

Konkursai vyko, kaip manoma, diskriminuojant kitus rangovus ir tiekėjus, o už laimėtus konkursus ligoninės vadovas tiesiogiai pareikalavo kyšių ir juos gavo darbais, paslaugomis, prekėmis, daiktais ir pinigais maždaug už 42 tūkst. 463 eurus.

Be to, atliekant biuvetės remonto darbus Likėnuose, Likėnų reabilitacijos ligoninės patalpose bendrovių darbuotojai, dirbę pagal rangos sutartį, Panevėžio ligoninės direktoriaus nurodymu gyveno ir buvo maitinami nemokamai. Skaičiuojama, kad dėl to ligoninei galėjo būti padaryta 6 tūkst. 670 eurų turtinė žala.

Šį ikiteisminį tyrimą kontroliavo ir jam vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras. Baudžiamoji byla perduota nagrinėti į Panevėžio apygardos teismą.

Panevėžio miesto apylinkės teisme jau nagrinėjama kita byla, susijusi su Panevėžio ligoninės direktoriumi. Joje I. Dorošas kaltinamas dėl kurstymo piktnaudžiauti tarnybine padėtimi ir suklastoti dokumentus, papirkimo.

Šiame teisme nagrinėjama Panevėžio ligoninės direktoriaus pavaduotojos V.S. bei ligoninės Personalo skyriaus vedėjos S.G. byla dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi, dokumentų suklastojimo.

Panevėžio apygardos teismui neseniai perduota ir baudžiamoji byla, kurioje kaltinimai dėl piktnaudžiavimo, dokumentų suklastojimo pareikšti Panevėžio ligoninės Akušerijos ginekologijos klinikos vedėjui A.I. ir jo sūnui K.I., vienos šeimos klinikos direktoriui.

Vienas Panevėžio ligoninės vadovų jau sulaukė teismo verdikto – Panevėžio apygardos teismas rugsėjį buvusiam Panevėžio ligoninės direktoriaus pavaduotojui ūkio reikalams 69 metų A.Š. už kyšininkavimą paskyrė baudą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.