Maniako aukų sąrašas šiurpina: pasmaugti du kaliniai, nužudyta mergaitė, išžaginta moteris

Iš Ukmergės kilęs 38 metų Kęstutis Katinas būdamas kalėjime nužudė jau du likimo draugus. Kauno apygardos teisme antradienį buvo atversta antrosios žmogžudystės byla. Dar anksčiau K.Katinas išprievartavo ir nužudė moksleivę – mergaitė buvo užpulta išėjusi iš mokyklos.

Tris žmones nužudęs K.Katinas (dešinėje) ir jo bendrininkas A.Marcinkevičius pastarąjį kartą teisiami dėl žmogžudystės Kybartų pataisos namuose.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Tris žmones nužudęs K.Katinas (dešinėje) ir jo bendrininkas A.Marcinkevičius pastarąjį kartą teisiami dėl žmogžudystės Kybartų pataisos namuose.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 3, 2017, 2:01 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 7:41 PM

K.Katinas ir kitas pavojingas recidyvistas, 27 metų prieniškis Andrius Marcinkevičius teisme buvo apklausti dėl 30-mečio Vaido Milaševičiaus nužudymo – 2015 metų rugpjūčio 28 dieną jis buvo pasmaugos Kybartų pataisos namų baudos izoliatoriuje. V.Milaševičius pasmaugtas diržu. Nusikaltimą sumanė K.Katinas. Įtariama, kad A.Marcinkevičius prisidėjo prie nužudymo, laikydamas auką už rankų ir padėjęs užnerti jai ant kaklo kilpą. Kaltinamieji taupumo sumetimais nebuvo vežami į Kauno apygardos teismą – parodymus jie davė nuotoliniu būdu, neiškeldami kojos iš Kybartų kolonijos. Anot K.Katino, V.Milaševičius jam nebuvo grąžinęs skolų už kalėjime parūpinus kvaišalus. K.Katinas yra vienas Kybartų kolonijos lyderių. Jis liepė A.Marcinkevičiui pagelbėti jam surengti egzekuciją. „Sutikau, nes bijojau K.Katino“, – teisme pareiškė V.Milaševičius. Tiesa, jis aiškino nesmaugęs aukos, tik laikęs ją už rankų. Baudos patalpoje buvo dar du kaliniai, tačiau jie V.Milaševičiaus negynė – neva per egzekuciją miegojo. Per teismo posėdį K.Katinas laidė juokelius – liežuvį jam atrišo A.Marcinkevičiaus šukuosena.

Kito posėdžio metu bus apklausti abu tariamai miegoję kaliniai, greičiausiai parodymus duos ir medicinos ekspertas. V.Milaševičius anksčiau buvo teistas už nužudymą, o A.Marcinkevičius – už plėšimą. Teisiamųjų suole jis jau yra sėdėjęs daugiau nei 10 kartų.

Kalėjime atsidūrė prieš 22 metus

K.Katinas į laisvę turėjo išeiti 2018 metais. Kalėjime jis uždarytas jau 22 metus – būdamas šešiolikmetis, 1996-aisiais Ukmergėje užpuolė namo iš pamokų grįžtančią mergaitę, išžagino ją ir pasmaugė.

Tiriant šį nusikaltimą išaiškėjo, jog K.Katinas išprievartavo ir kėsinosi nužudyti vieną moterį. Būdamas belangėje, jis Alytaus griežto režimo kolonijoje su dviem bendrininkais nužudė bausmę atlikusi vyrą. Už šį nusikaltimą K.Katinas buvo nuteistas kalėti 17 metų. Už antro kalinio nužudymą recidyvistas kalėjime praleis dar nuo 7 iki 15 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.