Prie suolo vaikus pririšusiam seneliui artėja atpildo metas

Tyrimas dėl pakaunėje prie suolo pririštų vaikų baigtas, o į teisiamųjų suolą dėl šio nusikaltimo sės 2 ir 4 metų berniukų motina bei senelis.

71 metų pensininkas įtariamas prie suolo pririšęs du berniukus ir talžęs juos medine pliauska.<br>Stopkadrai iš filmuotos medžiagos
71 metų pensininkas įtariamas prie suolo pririšęs du berniukus ir talžęs juos medine pliauska.<br>Stopkadrai iš filmuotos medžiagos
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-01-03 12:55, atnaujinta 2018-02-09 19:42

Šlienavos gyvenvietės (Kauno r.) bendruomenę ir visą šalį pernai liepą sukrėtė žiaurus elgesys – 71 metų pensininkas įtariamas prie suolo pririšęs du berniukus ir talžęs juos medine pliauska.

Kauno rajono policijos komisariato viršininkas Aleksejus Chraminas atskleidė, kad gavę kaimyno pareiškimą iškart į įvykio vietą išvyko pareigūnai, ir skundas pasitvirtino. Vaikai buvo išvežti į Respublikinę Kauno ligoninę, o senelis ir motina sulaikyti.

Jiems buvo skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti, o vaikai gyvena pas globėjus.

„Neabejingi kaimynai padėjo išvengti skaudesnių pasekmių“, – dėkojo A.Chraminas.

Kauno apylinkės prokuratūros prokurorė Lina Gudonienė pranešė, kad byla jau perduota teismui. Vaikų motinai pareikšti įtarimai dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo, piktnaudžiavimo tėvų teisėmis, seneliui – dėl nežymaus ir nesunkaus sveikatos sutrikdymo. Jiems gresia laisvės atėmimo bausmė iki 5 metų.

Pirmasis posėdis Kauno apylinkės teisme numatytas sausio 30-ąją, byla bus nagrinėjama neviešai.

Pasak prokurorės L.Gudonienės, turima duomenų, kad vaikams ir anksčiau buvo taikomos fizinės bausmės – jie buvo rišami prie suoliuko.

Ar motina turi galimybių susigrąžinti vaikus? Prokurorė mano, kad tokia galimybė yra, tačiau tai turi spręsti vaiko teisių specialistai.

Abu kaltinamieji pripažįsta kaltę, todėl byla gali būti išnagrinėta sutrumpino proceso tvarka. Motina labai gailisi dėl šio įvykio.

Neįprasti vaikų auklėjimo būdai buvo atskleisti, kai policijai apie tai pranešė kaimynas. Jaunuolis visa tai liepos 2-ąją užfiksavo vaizdo įraše.

„Senelis buvo paėmęs maždaug pusės metro ilgio pliauską ir ja talžė vaikams per rankas. Netrukus pamačiau, kad jie yra pririšti prie suolo. Berniukai mušami verkė“, – vėliau pasakojo liudininkas.

Įvykio metu namuose buvo ir 23 metų vaikų motina. Ji yra susituokusi su pensininko sūnumi ir turi vieną bendrą vienų metų kūdikį.

Vyresnieji berniukai – iš ankstesnių kaunietės santuokų. Policijos pareigūnai iškart po pranešimo buvo sulaikę girtą 71 metų Joną, kuris įtariamas pagaliu mušęs berniukus. Jų kojos egzekucijos metu buvo pririštos prie suoliuko.

Ant vieno mažylio šlaunies buvo matyti 6–8 didžiuliai tamsiai raudoni dryžiai. Vaikams nustatyta nežymių sveikatos sutrikimų. Pareigūnų išvežtas pensininkas įpūtė į alkoholio matuoklį 1,04 promilės alkoholio. Motina tuo metu buvo visiškai blaivi.

Jonas iš pradžių neigė skriaudęs berniukus, aiškino, neva juos pririšo marti. Vėliau jis kūrė kitokias versijas.

Kauno rajono policijos komisariate buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl fizinio skausmo sukėlimo mažamečiui.

Smurtą namuose patyrę broliai atsidūrė globėjų šeimynoje, o jų motina su jauniausiu vaiku – Krizių centre.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.