2016-ųjų girtumo rekordas Kauno apskrityje – daugiau nei 4 promilės

Kauno apskrityje į teismą iškeliavo dvi pirmosios bylos dėl neblaivių vairuotojų, kurių girtumas viršijo 1,5 promilės. Nuo sausio 1-osios tokiems vairuotojams gresia baudžiamoji atsakomybė.

Lengvas girtumas padės vairuotojams išvengti didelių nemalonumų.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Lengvas girtumas padės vairuotojams išvengti didelių nemalonumų.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 5, 2017, 11:27 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 7:27 PM

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas Darius Pliavga, pranešė, kad jau sausio 1 dieną buvo sulaikyti du vairuotojai, kuriems buvo nustatytas vidutinis girtumas. Dar vėliau vienas vidutinio girtumo vairuotojas buvo išaiškintas Jonavoje sausio 3 dieną. 

Pernai Kaune sulaikyta per 300 vairuotojų, kurių girtumas buvo didesnis negu 1,5 promilės. Pačiam girčiausiam vairuotojui buvo nustatytas daugiau kaip 4 promilių girtumas. 

Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros vyriausioji prokurorė Nomeda Urbonavičienė pranešė, kad pirmąją metų dieną Kaune buvo sulaikytas 25 metų kaunietis, kuriam nustatytas beveik 2 promilių girtumas. Jis pripažino kaltę, gailėjosi, pasakojo šventęs Naujuosius metus. Ikiteisminis tyrimas baigtas per 3 dienas. 

Vairuotojas įkliuvo, kai jo vairuojamas automobilis atsitrenkė į stulpą.

Kitas vairuotojas sulaikytas Kėdainiuose – tai 38 metų vietas gyventojas. Jis anksčiau neteistas, dirba. Vyras kaltę pripažino, gailisi. Jis aiškino šventęs Naujuosius metus ir sėdęs vairuoti, tačiau judėdamas atbuline eiga atsitrenkė į kitą transporto priemonę. Pareigūnai kėdainiškiui nustatė 2 promilių girtumą.  Tyrimas dėl šio atvejo taip pat užtruko tik 3 dienas.

Abi bylos teisme bus nagrinėjamos pagreitinto proceso tvarka. 

Alkoholio matuoklio duomenys ir kraujo tyrimai abiem atvejais šiek tiek skyrėsi. Įstatymas numato, kad įtariant vidutinį ar sunkų girtumą turi būti atliekamas vairuotojo kraujo tyrimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.