Rusijoje vogtu visureigiu važiavęs baltarusis turėjo grįžti į savo šalį

Medininkų punkte dirbę pasieniečiai išsiaiškino, kad iš Baltarusijos vykęs šios šalies pilietis vairavo Rusijoje pavogtą 2014 m. laidos automobilį „Kia Sorento“. Vairuotoją ir visureigį VSAT pareigūnai grąžino Baltarusijos pareigūnams, nes tokiais atvejais vogtos transporto priemonės į Lietuvą neįleidžiamos.

Rusijoje vogtu visureigiu važiavęs baltarusis turėjo grįžti į savo šalį.<br>VSAT nuotr.
Rusijoje vogtu visureigiu važiavęs baltarusis turėjo grįžti į savo šalį.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-01-09 16:10, atnaujinta 2017-04-12 12:31

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba, penktadienį VSAT Vilniaus rinktinės Padvarionių užkardos pasieniečiai Medininkų kontrolės punkte tikrino iš Baltarusijos atvykstančio 39-erių šios šalies piliečio ir jo vairuoto automobilio „Kia Sorento“ dokumentus. 2014 m. laidos visureigis buvo pažymėtas baltarusiškais registracijos numeriais.

VSAT pareigūnai nustatė, kad ši transporto priemonė nuo 2016 m. balandžio kaip vogta yra ieškoma Rusijos. Pasieniečiai neleido baltarusiui šiuo automobiliu įvažiuoti į Lietuvą. Apie tai buvo pranešta Baltarusijos pareigūnams, kuriems grąžintas ir vairuotojas, ir vogtas visureigis.

Per ES išorės sieną važiuojančios Rusijoje ir Baltarusijoje ieškomos vogtos transporto priemonės, kurių duomenys įtraukti į Interpolo duomenų bazę, gali būti neįleidžiamos į Lietuvą, jei neatitinka tam tikrų Šengeno sienų kodekse išdėstytų sąlygų ir tai kelia grėsmę viešajai tvarkai, vidaus saugumui, visuomenės sveikatai ar pan.

Tokiais atvejais Lietuvos pasieniečiai ikiteisminių tyrimų nepradeda, Rusijoje ar Baltarusijoje vogtiems automobiliams tiesiog neleidžia įvažiuoti į Lietuvą.

Kiekvienu atveju apie tokį neįleidimo faktą informuojami kitoje sienos pusėje veikiančiuose punktuose dirbantys Rusijos ar Baltarusijos pareigūnai, kuriems grąžinamos ir tokios mašinos, ir jų vairuotojai. Taip pat apie šiuos automobilius VSAT pareigūnai praneša paieškos iniciatoriui ir neįleistos transporto priemonės savininkui ar valdytojui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: G. Nausėda Seimo komisijos reikalauja įrodymų