Įpykę kaimiečiai virto reketininkais

Internete dėl mainų susitarę vaikinai nesitikėjo, kad neįvykęs sandoris baigsis ikiteisminiu tyrimu dėl turto prievartavimo ir smurto.

Pinigų jėga reikalavusiems reketininkams gresia įkalinimas iki 8 metų.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Pinigų jėga reikalavusiems reketininkams gresia įkalinimas iki 8 metų.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 10, 2017, 3:01 PM, atnaujinta Apr 12, 2017, 11:06 AM

Incidentas įvyko pirmadienio vakarą Radviliškio rajone, vienoje Radvilonių kaimo sodyboje. Į ją atvažiavę keli asmenys sumušė 18 metų jaunuolį ir pareikalavo, kad šis į sąskaitą pervestų 200 eurų.

Ši istorija prasidėjo praėjusių metų pabaigoje, kai aštuoniolikametis pamatė skelbimą internete apie parduodamą garso stiprintuvą ir garso kolonėles.

Jaunuolis paskambino pardavėjui ir telefonu sutarė mainus – už garso aparatūrą pasiūlė savo kompiuterį. Gruodžio pabaigoje jiedu buvo susitikę, bet mainus atšaukė – garso aparatūros pardavėjui kompiuteris pasirodė pernelyg prastas.

Nepatenkintas svečias pareiškė, kad vaikinas privalo sumokėti 20 eurų už niekuo pasibaigusią kelionę. Radvilonių gyventojas pažadėjo atsiskaityti, bet pinigus pervesti neskubėjo.

Gaišatis įsiutino pinigų nesulaukiantį pardavėją, todėl jis nutarė paauklėti neklusnų kaimietį.

Pirmadienio vakarą į Radvilonių kaimą nuvažiavusi kompanija pasikvietė jaunuolį į kiemą ir kumščiais paaiškino, kas yra teisus. Už sudarytus nepatogumus atėjūnai pareikalavo nebe 20 eurų, o dešimt kartų didesnės sumos.

Vaikinui pavyko pergudrauti nekviestus svečius – paprašė leisti iš namų atnešti reikalaujamą sumą. Tada aštuoniolikametis užsibarikadavo viduje ir paskambino į policiją.

Kol atvažiavo patrulių ekipažas, kaimo reketininkai spėjo pasprukti. Jiems gresia dideli nemalonumai, nes už turto prievartavimą naudojant fizinį smurtą baudžiama itin griežtai – įkalinimu iki 8 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.