Įsilaužėlis pasivertė į Raseinių pedagogą

Pareigūnai ieško asmens, kuris įsilaužė į Raseinių pedagogo asmeninę paskyrą elektroniniame dienyne.

Įsilaužėlis vienai mokinių klasei surašė pusmečio pažymius, o pedagogams išsiuntė šūsnį šmaikščių laiškų.<br>D.Umbraso asociatyvi nuotr.
Įsilaužėlis vienai mokinių klasei surašė pusmečio pažymius, o pedagogams išsiuntė šūsnį šmaikščių laiškų.<br>D.Umbraso asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 25, 2017, 3:30 PM, atnaujinta Apr 11, 2017, 11:50 AM

Įsilaužėlis pasiautėjo kaip reikiant – vienai moksleivių klasei surašė galutinius pusmečio pažymius. Be to, jis mokytojo vardu išsiuntinėjo šmaikščių laiškų kitiems progimnazijos pedagogams.

23 metų mokytojas apie įsilaužimą sužinojo, kai pats pabandė prisijungti prie elektroninio dienyno „Tamo“. Paaiškėjo, kad pakeisti prisijungimo slaptažodžiai, todėl paskyra tapo nebepasiekiama.

Netrukus pedagogas išsiaiškino, kad vienai mokinių klasei buvo surašyti pusmečio pažymiai. Norint juos pakeisti, reikės svetainės administratorių pagalbos, nes po įsilaužėlio veiksmų pažymių koreguoti nebeįmanoma.

Mokytojas įsitikinęs, kad į elektroninį dienyną buvo įsilaužta praėjusį savaitgalį. Jaunas pedagogas nesureikšmino saugumo ir buvo pasirinkęs lengvai atspėjamą slaptažodį.

Ikiteisminį tyrimą pradėję pareigūnai jau išsiaiškino įtariamųjų ratą. Įtariama, kad mokytojo tapatybę buvo pasisavinęs tos pačios progimnazijos auklėtinis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.