Smurto banga nesibaigia: Kelmės rajone patėvis sumušė du mažamečius broliukus

[[ge:lrytas:lrytas:326313]]

Policija į areštinę uždarė smurtaujantį vyrą.<br>G.Bitvinsko asociatyvi nuotr.
Policija į areštinę uždarė smurtaujantį vyrą.<br>G.Bitvinsko asociatyvi nuotr.
Baisogalos Švč. Trejybės parapijos bažnyčioje penktadienį degė žvakutės ir skambėjo maldos už Kėdainiuose namiškių užmuštą keturmetį berniuką.<br>V.Svetiko nuotr.
Baisogalos Švč. Trejybės parapijos bažnyčioje penktadienį degė žvakutės ir skambėjo maldos už Kėdainiuose namiškių užmuštą keturmetį berniuką.<br>V.Svetiko nuotr.
Smurtas prieš mažamečius nesiliauja.<br>D.Piraitytės nuotr.
Smurtas prieš mažamečius nesiliauja.<br>D.Piraitytės nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2017-01-28 10:06, atnaujinta 2017-04-11 07:31

Lietuvą skandinantis smurto prieš mažamečius vaikus potvynis net neketina nuslūgti. Į Kelmės areštinę uždarytas Dangvietų (Kelmės r.) kaimo 31 metų gyventojas, kuris įtariamas sumušęs du mažamečius posūnius.

Apie smurtą prieš vaikus pranešė Užvenčio lopšelio – darželio darbuotojos. Jos penktadienio rytą pastebėjo, kad ketverių metukų berniukui sumuštas paakys.

Auklėtojos bandė išsiaiškinti, kas sumušė vaiką, bet mažai kalbantis berniukas nesugebėjo pats paaiškinti, kas nutiko.

Apie įtarimus dėl smurto buvo pranešta Kelmės rajono savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriui, Užvenčio seniūnijai, policijai, iškviesti greitosios medikai.

Po drabužiais – mėlynės

Į darželį sulėkę darbuotojai pakraupo, kai pakėlė vaiko rūbelius – mažylio nugara buvo nusėta mėlynėmis.

Tada nuspręsta pakalbėti su tą patį darželį lankančiu dvejais metais vyresniu broliuku. Ant šio berniuko pastebimų sumušimų nebuvo matyti, bet nuspręsta apžiūrėti ir po drabužiais. Paaiškėjo, kad ir šis vaikas yra patyręs smurtą – ant nugaros buvo sumušimų žymių.

Šešiametis sakė, kad ir jį, ir jaunesnį broliuką sumušė patėvis. Po to vaikai nebebuvo vedami į darželį.

Smurtas – jokia naujiena

Pareigūnai sulaikė ir į areštinę uždarė įtariamąjį smurtautoją. Jis buvo blaivus. Sekmadienį prokurorai spręs, ar kreiptis į teismą ir prašyti suimti įtariamąjį.

Smurtautojui pareigūnų vizitas buvo netikėtas. Vyriškis buvo susiruošęs šeštadienio naktį išvykti uždarbiauti į Didžiąją Britaniją, jau buvo susikrovęs daiktus.

Sulaikytas smurtautojas pareigūnams gerai žinomas. Jis prieš kelerius metus jau buvo teistas dėl smurto artimoje aplinkoje. 2013 m. seserį ir jos vaiką sumušęs vyriškis atsipirko lygtine bausme, o bandomasis terminas baigėsi pernai rugsėjį.

Berniukus perdavė tėvui

Nukentėjusieji penktadienio popietę buvo nuvežti ir parodyti teismo medicinos ekspertams. Specialistai konstatavo, kad abu mažyliai yra patyrę mažiausiai po 7 smūgius.

Nukentėję mažamečiai į namus nebegrįžo. Jie abu ir 11-metis brolis perduoti toje pačioje seniūnijoje gyvenančiam biologiniam tėvui.

Į namus nesugrįžo ir sumuštų vaikų motina. Ji su pusantrų metukų dukrele nuvežtos ir paguldytos į Kelmės ligoninę. Nei ant moters, nei ant mergaitės kūno sumušimų nepastebėta.

Moteriai svarbiau sugyventinis

Kelmės rajono savivaldybės VTAS vedėja Danguolė Teišerskienė portalui lrytas.lt sakė, kad ši šeima pernai rugsėjį buvo išbraukta iš socialinės rizikos šeimų sąrašo: „Šeima buvo akivaizdžiai pasitaisiusi“.

Tačiau dabar situacija vėl labai prasta – vaiko teisių gynėjai namuose išvis nerado maisto. „Akivaizdu, kad berniukai įbauginti patėvio. Vaikai išsyk pasikeičia, kai išgirsta jo vardą, – sakė Kelmės rajono savivaldybės VTAS vedėja. – Panašu, kad vyriškis skriaudė tik posūnius, o savo dukters nelietė“.

Vaiko teisių gynėjos bandė pasikalbėti apie smurtą su nukentėjusiųjų motina, bet bandymai nebuvo sėkmingi. Moteris buvo linkusi ginti sugyventinį. „Susidarė įspūdis, kad sugyventinis svarbesnis už savus vaikus. Ji atsakė: „Aš nenoriu likti prie suskilusios geldos“, – sakė D.Teišerskienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.