Neįgalios podukros žaginimu įtartam šiauliečiui – kalinio dalia

Pareigūnų sučiuptą 39 metų šiaulietį iškrypėlį, kuris įtariamas žaginęs sugyventinės mažametę dukterį, teismas leido suimti mėnesiui.

Įtariamasis iškrypėlis suimtas dviem mėnesiams.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Įtariamasis iškrypėlis suimtas dviem mėnesiams.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 6, 2017, 2:10 PM, atnaujinta Apr 10, 2017, 4:25 PM

Pareigūnai sujudo vasario 3-iosios popietę, kai į juos kreipėsi Respublikinės Šiaulių ligoninės Moters ir vaiko klinikos darbuotojai. Jie pranešė apie mažametę mergaitę, kuri motinos sugyventinį kaltina žaginimu.

Apie iškrypėlio šėlsmą mergaitė prabilo, kai dėl žaizdų abiejuose riešuose motina ją atvežė į Moters ir vaiko klinikos Vaikų psichiatrijos skyrių.

Kalbėdama su gydytoja trylikametė prasitarė, kad ne vienerius metus yra verčiama tenkinti iškrypėlio užgaidas. Mažametė pasakojo, jog patėvis ją žagindavo, kai likdavo dviese namuose.

Tą pačią dieną policijos pareigūnai gavo ir socialinių darbuotojų laišką. Jame pranešta, jog specialiąją ugdymo įstaigą lankanti mergaitė gali būti seksualiai išnaudojama patėvio. Apie tai psichikos negalią turinti mažametė pati papasakojo pedagogams.

Iškrypėlis buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę. Šiaulių apylinkės teismas patenkino prokuratūros prašumą ir leido įtariamąjį suimti mėnesiui.

Neoficialiais duomenimis, sučiuptasis kaltę pripažino iš dalies. Tačiau teismas nusprendė vis tiek jį įkalinti, kad šiaulietis nebedarytų naujų nusikaltimų, nebandytų paveikti liudytojų. Be to, įžvelgta, kad Norvegijoje dirbantis vyriškis gali bandyti ir slapstytis.

Nukentėjusioji į namus negrįžo, jai suteikiama specialistų pagalba. Vieniša motina augina dar du nepilnamečius vaikus, jie abu perduoti prižiūrėti močiutei.

Pastaruosius trejus metus ši daugiavaikė šeima buvo įrašyta socialinės rizikos šeimų sąrašą.

Neoficialiais duomenimis, šiaulietė slėpė nuo socialinių darbuotojų, kad turi sugyventinį. Kad šeimą lankantys pareigūnai nieko neįtartų, moteris išslapstydavo sugyventinio daiktus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.