Išnagrinėta byla dėl nepilnamečių prostitucijos Švėkšnoje

Klaipėdos apygardos teismas trečiadienį baigė nagrinėti bylą dėl Švėkšnos specialiojo ugdymo centro nepilnamečių galimos prostitucijos. Nuosprendis bus skelbiamas po beveik dviejų mėnesių – kovo 24 dieną.

Išnagrinėta byla dėl nepilnamečių prostitucijos Švėkšnoje.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Išnagrinėta byla dėl nepilnamečių prostitucijos Švėkšnoje.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 8, 2017, 4:08 PM, atnaujinta Apr 10, 2017, 12:21 PM

Per paskutinį posėdį teismas išklausė proceso dalyvių baigiamųjų kalbų. Dėl neviešinamų aplinkybių, susijusių su nepilnametėmis nukentėjusiosiomis ir seksualinio pobūdžio informacija, bylos nagrinėjimas vyko uždaruose teisiamuosiuose posėdžiuose.

Teismo atstovas Kęstutus Butvydas BNS sakė, kad prokuroras kaltinamosioms merginoms prašo skirti laisvės atėmimo bausmes nuo 4 iki 8 metų, o kaltinamiesiems vyrams – laisvės atėmimo bausmes nuo 5 iki 13 metų. Vienam kaltinamajam dar prašoma skirti maždaug 3,7 tūkst. eurų baudą.

Šioje byloje keturios buvusios minėtos mokymo įstaigos auklėtinės kaltinamos, kad siekdamos nepilnametes bendramoksles išnaudoti prostitucijai, jas pardavinėjo ir taip pelnėsi.

Kaltinimai pateikti ir keturiems vyrams dėl lytinės aistros tenkinimo su minėtomis nepilnametėmis, pažeidžiant mergaičių seksualinio apsisprendimo laisvę ir neliečiamumą, už tai pažadėję ir davę pinigų, taip pat dėl šių vaikų pirkimo kitoms seksualinio išnaudojimo formoms.

Iš viso šioje byloje nustatytos 36 nusikalstamos veikos.

Šešios nepilnametės pripažintos nukentėjusiosiomis. Tyrimo duomenimis, nepilnametės pardavinėtos suaugusiems vyrams, kuriuos rasdavo sąvadautojos per internetinius puslapius.

Skelbimuose nebuvo nurodoma, kad tai – nepilnametės, tačiau vyrai, kurie atvažiuodavo su merginomis susitikti į Švėkšnos miestelį, žinojo, kad jos nepilnametės. Kainos už nepilnamečių paslaugas svyravo nuo 15 iki 60 eurų, buvo atsiskaitoma ir maistu, alkoholiniais gėrimais ar cigaretėmis.

Nusikalstamos veikos centre truko maždaug trejus metus.

Ikiteisminis tyrimas dėl nusikaltimų pradėtas 2014 metų gruodį.

Švėkšnos specialiojo ugdymo centras yra pagrindinės mokyklos tipo specialiojo ugdymo centras elgesio ir emocijų sutrikimų turintiems mokiniams. Skandalas dėl seksualinio nepilnamečių išnaudojimo jame kilo 2015 metų birželį.

Šiuo metu įstaiga vadinama ugdymo centru „Diemedis“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.