Nuo pareigų nušalintas Kauno tardymo izoliatoriaus Ūkio skyriaus vedėjas

Vykstant Teisingumo ministerijos

Vykstant Teisingumo ministerijos tyrimui kalėjimų sistemoje nuo pareigų penktadienį buvo nušalintas Kauno tardymo izoliatoriaus Ūkio skyriaus vedėjas Pranas Vaškys.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Vykstant Teisingumo ministerijos tyrimui kalėjimų sistemoje nuo pareigų penktadienį buvo nušalintas Kauno tardymo izoliatoriaus Ūkio skyriaus vedėjas Pranas Vaškys.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 10, 2017, 4:58 PM, atnaujinta Apr 10, 2017, 8:17 AM

„Patvirtinu“, – BNS sakė teisingumo ministrės patarėja Auksė Kontrimienė, paprašyta patvirtinti informaciją apie nušalintą pareigūną.

Vykstant šiam tyrimui nuo pareigų anksčiau šią savaitę buvo nušalinta Kalėjimų departamento vadovė Živilė Mikėnaitė ir Kauno tardymo izoliatoriaus direktorius Edvardas Kviatkauskas.

Be Teisingumo ministerijos dar kelios institucijos nusprendė tirti pažeidimus Kauno tardymo izoliatoriuje. Situaciją nagrinėja Viešųjų pirkimų tarnyba, Valstybės kontrolė ir Vyriausioji tarnybinės etikos komisija. Jos tiria Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pateiktą informaciją. Pati STT atsisakė pradėti ikiteisminį tyrimą dėl piktnaudžiavimo Kauno tardymo izoliatoriuje pagal jo darbuotojos, Buhalterinės apskaitos skyriaus viršininkės Rasos Kazėnienės pareiškimą, tačiau prokurorai panaikino šį sprendimą ir tyrimą pradėjo.

R.Kazėnienės skunde STT, be kitų dalykų, rašoma, kad Kauno tardymo izoliatoriuje pirties vedėja vadovauja pirčiai, kurios nėra, paslaugos ir prekės gali būti perkamos iš įmonių, galbūt susijusių su izoliatoriaus darbuotojais, o kai kurios prekės galėjo būti įsigyjamos už kelis ar keliolika kartų didesnę nei rinkos kainą.

Izoliatoriaus darbuotojos pateiktoje informacijoje nuo pareigų nušalintas Kauno tardymo izoliatorius Ūkio skyriaus vedėjas minimas kaip asmuo, susijęs su keliomis įmonėmis, dažnai laiminčiomis institucijoje organizuojamus viešuosius pirkimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.