Įžūlus draudikas maustė ir klientus, ir draudimo įmonę

Šiaulių apygardos teismas pasigailėjo ir neįkalino šimtus klientų apgavusio draudiko 57 metų Laimučio Audronio. Kaltę apdairiai pripažinusiam aferistui skirta lygtinė bausmė.

L.Audronis suko veidą nuo objektyvų.<br>G.Šiupario nuotr.
L.Audronis suko veidą nuo objektyvų.<br>G.Šiupario nuotr.
L.Audronis suko veidą nuo objektyvų.<br>G.Šiupario nuotr.
L.Audronis suko veidą nuo objektyvų.<br>G.Šiupario nuotr.
L.Audronis suko veidą nuo objektyvų.<br>G.Šiupario nuotr.
L.Audronis suko veidą nuo objektyvų.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2017-02-14 14:34, atnaujinta 2017-04-10 02:57

Pagal individualios veiklos pažymą dirbęs L.Audronis buvo draudimo bendrovės „Lietuvos draudimas“ tarpininkas. Vyriškis dirbo Pakruojo rajone – ieškojo naujų klientų ir pratęsdavo sutartis su esamais.

Dažniausiai grynaisiais pinigais su draudėju atsiskaitę klientai gaudavo L.Audronio pasirašytą draudimo polisą ir pinigų priėmimo kvitą. Tada apie sudarytas sutartis žurnale pažymėjęs draudikas atsiskaitydavo su „Lietuvos draudimo“ įmone.

Galiausiai vyriškis nusprendė, kad pildyti žurnalą – perteklinis vargas. Negana to, jis sumąstė dalį pinigų panaudoti savoms reikmėms ir draudimo įmonei pranešdavo nebe apie metams, o tik 3 mėnesiams sudarytą sutartis. Taip jam likdavo didžioji dalis pinigų.

Afera išaiškėjo tik 2015 metais, kai L.Audronis buvo smarkiai įklimpęs. Paskaičiuota, kad jis pasisavino daugiau kaip 12 tūkstančių 800 eurų draudimo įmonės pinigų.

Draudikas įklimpo, kai apsidraudusiesiems kilo keblumų dėl poliso galiojimo. Žmonės pateikė „Lietuvos draudimo“ įmonei savuosius polisus ir kvitus, todėl jiems bendrovė problemų nebekeldavo.

Paskaičiuota, kad per 2011-2015 m. L.Audronis sudarė 4297 sutartis dėl būsto, gyvybės, privalomojo vairuotojų civilinės atsakomybės draudimo.

Teisiamųjų suole atsidūręs draudikas kaltę pripažino visiškai. Jis tikino, kad iš klientų paimtus pinigus naudojo savoms reikmėms, nes šeimoje vyko skyrybų procesas, buvo daug papildomų išlaidų.

Už turto pasisavinimą ir apgaulingą buhalteriją kaltu pripažintam aferistui buvo skirta 3 metų įkalinimo bausmė. Kadangi teisiamasis pripažino kaltę, anksčiau nebuvo teistas, bausmė jam buvo sumažinta trečdaliu, o vykdymas atidėtas 2 metams.

Į teismą išklausyti nuosprendį atėjęs aferistas vengė pakelti akis ir suko veidą nuo objektyvo. Išgirdęs, kad išvengė įkalinimo, L.Audronis pastebimai nudžiugo – vyriškio veidą trumpam nutvieskė šypsena.

Tuo tarpu dar vienas salėje buvęs vyriškis atrodė susinervinęs. Jis tikino, kad nuteistasis privatiems asmenims yra skolingas milžiniškas sumas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: iniciatyvą balsuoti už dvigubą pilietybę VRK kaltina agitavimu