Kedžių kaimynė Olga Girdauskienė savo nekaltumą įrodinės Šiaulių teismui

Nenorėjusi, kad jos apeliacinį skundą nagrinėtų Kauno apygardos teismas, Kedžių kaimynė Olga Girdauskienė turės gaišti laiką kelyje ir važinėti iki Šiaulių.

Kedžių namuose sukurto pedofilijos skandalo įkarštyje O.Girdauskienė (viduryje) persekiojo L.Stankūnaitės dukrą ir mokė ją kalbėti apie pedofilus.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Kedžių namuose sukurto pedofilijos skandalo įkarštyje O.Girdauskienė (viduryje) persekiojo L.Stankūnaitės dukrą ir mokė ją kalbėti apie pedofilus.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 14, 2017, 3:54 PM, atnaujinta Apr 10, 2017, 2:43 AM

Šio miesto apygardos teismui Lietuvos apeliacinis teismas pavedė išnagrinėti dėl poveikio Laimutės Stankūnaitės dukrai nuteistos Kedžių kaimynės skundą. Jo trijų teisėjų kolegija imsis jau kitą savaitę.

Tai jau trečioji su išgalvota pedofilijos istorija susijusi byla, kurią nagrinės Šiaulių apygardos teismas.

Į jį jau važinėja Laimutės Kedienės sesuo Audronė Skučienė su savo gaujos nariais, netrukus teismas pradės nagrinėti Neringos Venckienės pusbrolio, A.Skučienės sūnaus Tado Skučo baudžiamąją bylą, o dabar šio teismo slenksčius bus priversta minti ir O.Girdauskienė.

Jos apeliacinį skundą turėjo nagrinėti Kauno apygardos teismas, tačiau O.Girdauskienė pareiškė nušalinimą skundą turėjusiai nagrinėti teisėjų kolegijai.

Skundas buvo patenkintas, tačiau tąkart nuo O.Girdauskienės bylos nusišalino ne tik teisėjų kolegija, bet ir visas teismas, kurio kai kurie teisėjai dar 2009 metais buvo atsisakę dirbti su N.Venckiene.

Dėl poveikio L.Stankūnaitės dukrai O.Girdauskienei yra skirtas metų laisvės apribojimas. Sukurtos pedofilijos skandalo įkarštyje nuo mergaitės nesitraukusi ir apie tariamai ją prievartavusius tris pedofilus vaiką kalbėti mokiusi Kedžių kaimynė privalo būti namuose nuo 23 iki 6 valandos.

Iš O.Girdauskienės L.Stankūnaitei teismas taip pat priteisė 5 tūkst. eurų neturtinės žalos ir 3,5 tūkst. eurų atstovavimo išlaidų.

Kita byla, kurioje O.Girdauskienė yra teisiama kartu su Laimute ir Vytautu Kedžiais yra nagrinėjama Kauno apylinkės teisme. Kitas posėdis šioje byloje taip pat numatytas kitą savaitę.

L.Stankūnaitės dukters tvirkinimo byloje jau apklausta daugybė liudytojų, tarp jų ir keli asmenys, kurie su patvoryje suburta „Drąsos kelio“ partija pernai nesėkmingai dalyvavo rinkimuose į Seimą.

L.Kedienės ir jos vyro naudai jau liudijo dvi jos seserys – A.Skučienė ir Birutė Steponkevičienė. Liaupsių jiems negailėjo Šiaulių apygardos teisme teisiami Andrejus Lobovas bei Darius Kaminickas bei į Seimą prasibrauti bandę Edmundas Limantas ir Raimundas Čiegis.

Kaip jau rašėme, nei Kedžiai, nei O.Girdauskienė neprisipažįsta kaltomis dėl mergaitės tvirkinimo.

Teisiamieji teigia, kad visi apie vaiko kankinimus jų namuose kalbantys liudytojai meluoja ir pageidauja, kad į teismą būtų iškviesti visi patvoryje buvę žmonės.

Teisme savo parodymus jau davusių liudytojų teigimu, L.Kedienė visų posėdžių metu dejuoja, o V.Kedys ir O.Girdauskienė neigia net elementariausius dalykus. V.Kedys pareiškė niekada nematęs savaitę jo kieme praleidusio Mariaus Kuprevičiaus, o O.Girdauskienė įrodinėja, kad nebuvo Kedžių kieme, todėl negalėjo L.Stankūnaitės dukrai pasakoti nei apie pedofilus, nei apie „sysalus“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.