Anūkės tvirkinimu kaltinamų Kedžių byla – finišo tiesiojoje

Dėl anūkės tvirkinimo teisiamų Laimutės ir Vytauto Kedžių ir jų kaimynės Olgos Girdauskienės byla beveik baigta.

O.Girdauskienė, L.Kedienė ir V.Kedys neprisipažįsta tvirkinę L.Stankūnaitės dukrą.<br>G.Bitvinsko nuotr.
O.Girdauskienė, L.Kedienė ir V.Kedys neprisipažįsta tvirkinę L.Stankūnaitės dukrą.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 21, 2017, 5:05 PM, atnaujinta Apr 9, 2017, 3:12 PM

Antradienį Kauno apylinkės teisme išklausyti byloje esantys garso įrašai, išklausyti nauji teisiamųjų prašymai, kurie teismui dažnai atrodo keisti ir nesuprantami.

Nors kitam posėdžiui, kuris numatytas balandžio mėnesį, proceso dalyviams nurodyta pasiruošti baigiamosios kalboms, vis dėlto baiminamasi, kad Kedžiai, O.Girdauskienė ir jų advokatai bandys vilkinti artėjantį nuosprendį ir teismą vėl užvers įvairiausiais prašymais, kurie neretai būna visai nesusiję su teisme nagrinėjama byla.

Kad prašymų turės, teisiamieji ir jų gynėjai teismą įspėjo jau šį posėdį.

Jei baigiamosios kalbos, kaip planuojama, vis dėlto bus pasakytos balandžio 10 dieną numatytame teisme, jame po abiejų šalių advokatų kalbų, paskutinį žodį turėtų tarti ir visi trys teisiamieji.

Po to teismas išeis rašyti nuosprendžio. Jei kaltinimai pasitvirtins už anūkės tvirkinimą Kedžiams ir O.Girdauskienei gresia laisvės apribojimas, areštas arba laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Neseniai tryliktąjį gimtadienį atšventusios mergaitės interesus byloje atstovaujanti Laimutė Stankūnaitė savo dukters kankintojams yra pareiškusi beveik 580 tūkstančių eurų civilinį ieškinį.

Jam užtikrinti yra laikinai apribota Kedžių ir O.Girdauskienės teisė į jų turtą.

L.Kedienės ir V.Kedžio padėtį šioje byloje sunkina jų teistumai. Abu Kedžiai yra teisti po du kartus – L.Kedienė dėl nepagarbos teismui ir trukdymo antstolei atlikti savo pareigas, o V.Kedys dėl melagingų parodymų davimo ir trukdymo antstolei įvykdyti teismo sprendimą.

Vieną nuosprendį jau yra išklausiusi ir O.Girdauskienė. Ji buvo pripažinta kalta dėl daryto poveikio L.Stankūnaitės dukrai ir nubausta laisvės apribojimu.

Nuosprendis jai dar neįsigaliojo, nes O.Girdauskienė jį apskundė aukštesnės instancijos teismui. Trečiadienį O.Girdauskienei teks važiuoti į Šiaulių apygardos teismą, kuris pradės nagrinėti jos apeliacinį skundą.

Dar viena byla L.Kedienės laukia Vilniuje. Ketvirtą kartą prieš teismą ji stos dėl šmeižto, melagingo pranešimo apie nebūtą nusikaltimą ir valstybės simbolių išniekinimo.

Nežiūrint tai, kad Kedžiai neišlenda iš teismų ir yra teisiami dėl savo pačios anūkės tvirkinimo, jie vis dar bando gauti informaciją apie jos gyvenimą.

Prieš Kalėdas nuvykusi į sostinės vaiko teisių apsaugos skyrių, L.Kedienė perdavė mergaitei dovanas bei parašė prašymą suteikti jai ir jos vyrui informaciją apie vaiko gyvenimą.

Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Lina Juškevičienė L.Kedienės prašymo netenkino, nes įstatymai nenumato, kad apie privatų vaiko gyvenimą informacija būtų teikiama seneliams.

L.Kedienė taip pat buvo paraginta atvykti į Vilnių ir pasiimti dovanas, kurias norėjo perduoti anūkei, nes L.Stankūnaitė kategoriškai atsisakė jas priimti.

Tai L.Kedienei neturėjo būti naujiena. 2012 metų gegužės 17 dieną dukrą iš Kedžių ir Venckų namų pasiėmusi ir vėliau į užsienį gyventi išvykusi L.Stankūnaitė, Kedžių dovanas grąžina jau ne pirmą kartą ir yra juos perspėjusi, kad nieko mergaitei nesiųstų.

Pasak L.Stankūnaitės, jos dukrai nieko nereikia iš žmonių, kurie ją uždarę namuose nuteikinėjo prieš motiną, kalbėjo apie seksą ir traumuodavo vaiką nuolatiniais gąsdinimais bei grasinimais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.