Kedžių kaimynės skundo nagrinėjimas prasidėjo nuo prašymo atidėti posėdį

Šiaulių apygardos teismui nepavyko atversti dėl Laimutės Stankūnaitės dukrai daryto poveikio nuteistos Kedžių kaimynės Olgos Girdauskienės apeliacinės bylos.

Kedžių kaimynė Olga Girdauskienė ir jos advokatas bylą Kaune vilkino daugiau kaip pusantrų metų.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kedžių kaimynė Olga Girdauskienė ir jos advokatas bylą Kaune vilkino daugiau kaip pusantrų metų.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 22, 2017, 5:38 PM, atnaujinta Apr 9, 2017, 1:41 PM

Trečiadienį planuotą posėdį teko atidėti gavus O.Girdauskienės advokato prašymą. Jis teigė negalintis pasirodyti Šiauliuose, nes yra užsiėmės, turi bylą kitame teisme.

Advokatas teismui išvardino datas, kada kartu su nuteistąja galėtų atvažiuoti į Šiaulius, tačiau kol kas neaišku, ar šios datos tiks kitiems proceso dalyviams, todėl kada bus pradėtas nagrinėti O.Girdauskienės apeliacinis skundas kol kas neaišku.

O.Girdauskienei dėl poveikio L.Stankūnaitės dukrai yra skirta laisvės apribojimo bausmė. Sukurtos pedofilijos skandalo įkarštyje nuo mergaitės nesitraukusi ir apie tariamai ją prievartavusius tris pedofilus vaiką kalbėti mokiusi Kedžių kaimynė privalo metus būti namuose nuo 23 iki 6 valandos.

Iš O.Girdauskienės L.Stankūnaitei teismas taip pat priteisė 5 tūkst. eurų neturtinės žalos ir 3,5 tūkst. eurų atstovavimo išlaidų.

O.Girdauskienė teigia, kad yra nuteista nepagrįstai, esą ji mergaitei jokios įtakos nedarė ir nieko nemokė, jei ką netinkamo ir pasakė, jos žodžiams esą jau suėjusi senatis.

Kitoje byloje, kurioje ji kartu su Laimute ir Vytautu Kedžiais yra teisiama dėl L.Stankūnaitės dukters tvirkinimo O.Girdauskienė yra pareiškusi, kad ji niekada nebuvo Kedžių kieme, todėl negalėjo mergaitei pasakoti nei apie pedofilus, nei taip, kaip jie ją tariamai prievartavo.

O Girdauskienės bylos proceso dalyviai neabejoja, kad advokato užimtumas, tik pirmas kliūvinys apeliaciniame procese, nes nuteistoji ir jos gynėjas jau yra pagarsėję, kaip bylų vilkintojai.

Kai byla buvo nagrinėjama Kauno apylinkės teisme, O.Girdauskienei ir jos advokatui visiškai nesunkios ir paprastos bylos nagrinėjimą pavyko ištempti daugiau nei pusantrų metų.

Posėdžius nuolat tekdavo atidėti dėl kaltinamosios ligų, advokato užimtumo arba jos ir jos gynėjo pateiktų neadekvačių prašymų.

O.Girdauskienė ir jos advokatas Danius Svirinavičius net du kartus bandė nušalinti bylą nagrinėjusį Kauno apylinkės teismo teisėją Rimantą Sipavičių.

Pirmą kartą teisiamoji jam pretenzijas pareiškė dėl to, kad jis esą per dažnai atmeta jos prašymus, o antrą kartą pareiškė, kad teisėjas gali būti šališkas, nes yra dirbęs su 2009 metų spalio 5 dieną nužudytu Jonu Furmanavičiumi.

Abu kartus O.Girdauskienės nušalinimai buvo atmesti, tačiau tai jai nesutrukdė „išsidirbinėti“ toliau. Ji teismui teikė vis naujus prašymus: nutraukti bylą dėl senaties, grąžinti ją prokuratūrai ir sujungti ją su kita byla, iškelta O.Girdauskienei ir jos kaimynams Kedžiams dėl mergaitės tvirkinimo

Visi šie prašymai būdavo atmesti.

Neabejojama, kad tokiais savo veiksmais O.Girdauskienė siekė sulaukti senaties termino ir taip išvengti teistumo, tačiau teisininkų teigimu, šis planas jai neišdegs.

Nors ji kaltinama nusikaltimais, kuriuos įvykdė 2009 – 2011 metais, senaties terminas šioje byloje yra aštuoneri metai.

Nagrinėjant O.Girdauskienės bylą Kaune apylinkės teisme parodymus davė ir L.Stankūnaitė bei jos dukra.

Nuotoliniu būdu apklausta mergaitė papasakojo, kad O.Girdauskienė ją mokė pasakoti apie tariamus pedofilus ir „auklėjo“, kad ši atpasakodama Kedžių ir Venckų sugalvotą istoriją nesuklystų.

Po mergaitės apklausos O.Girdauskienei pasidarė bloga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.