Baigti du ikiteisminiai tyrimai dėl žiaurių nužudymų: vienas žudikas – nepakaltinamas

Panevėžio apygardos prokuratūros 1-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus vyriausiasis prokuroras Donatas Skrebiškis baigė dviejų didelį atgarsį visuomenėje sukėlusių nužudymų ikiteisminius tyrimus. Tiesa, į teisiamųjų suolą sės tik vienas nužudymu kaltinamas vyras, praneša Generalinė prokuratūra.

Baigti du ikiteisminiai tyrimai dėl žiaurių nužudymų: vienas žudikas – nepakaltinamas.<br>Generalinės prokuratūros asociatyvi nuotr.
Baigti du ikiteisminiai tyrimai dėl žiaurių nužudymų: vienas žudikas – nepakaltinamas.<br>Generalinės prokuratūros asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 6, 2017, 2:24 PM, atnaujinta Apr 8, 2017, 12:55 PM

Kupiškyje gyvenantis 35 metų N. B. kaltinamas 2016 metų rugsėjo 25 dieną mirtinai peiliu subadęs savo pažįstamą, 69 metų G. J. B.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, N. B. tą dieną svečiavosi pas tėvų draugą G. J. B. ir kartu su juo girtavo.

Vėliau N. B. pareigūnams tvirtino, kad dėl girtumo neprisimena, kas įvyko – esą, atsipeikėjęs pamatė namo šeimininką plūstantį kraujais. Jis bandė kviesti greitąją, tačiau dėl girtumo nesugebėjo pasakyti adreso.

Sužeistam kupiškėnui greitąją iškvietė kaimynystėje gyvenanti moteris, tačiau pakeliui į ligoninę jo gyvybė užgeso. Vėliau teismo ekspertai nustatė, kad G. J. B. ne mažiau kaip 12 kartų buvo durta į pilvą, krūtinę, kitas kūno vietas. N. B. nustatytas sunkus girtumo laipsnis –2,58 promilės.

N. B. pateikti kaltinimai ne tik dėl tyčinio nužudymo, bet ir dėl psichotropinių medžiagų laikymo be tikslo jas platinti. Po nužudymo jo namuose kratą atlikę policijos pareigūnai surado 38 tabletes psichotropinių vaistų.

Be to, N. B. teks atsakyti ir dėl grasinimų nužudyti savo tėvą. 2015 metų rugsėjį jis tėvų sodybos kieme, būdamas neblaivus, grasino savo tėvui susidorojimu.

Kadangi pastarasis su sūnumi vėliau susitaikė, ikiteisminis tyrimas buvo nutrauktas. Tačiau pateikus N. B. kaltinimus dėl nužudymo, atnaujintas ir minėtas ikiteisminis tyrimas.

Teismui nagrinėti perduota ir dar vieno nužudymo byla.

2016 metų rugsėjo 29 dieną, prieš pat 17 val., Panevėžyje, Parko gatvėje esančiame Kultūros ir poilsio parke buvo rastas 55 metų panevėžiečio V. M. kūnas sumušta galva. Netoliese gyvenęs vyras čia dažnai atsivesdavo pasivaikščioti savo šunį.

Vėliau ekspertai nustatė, kad žmogus buvo mirtinai sumuštas, jam rankomis ir kojomis suduota apie 10 smūgių į galvą bei kitas kūno vietas.

Į nusikaltimo vietą atskubėjo sustiprintos policijos pajėgos. Netrukus pareigūnams buvo pranešta, kad šalia parko į maršrutinį autobusą brovėsi apsvaigęs ir kruvinas vyras, vedinas šunimi. Kai vairuotojas jam neatidarė durų, jis išdaužė autobuso žibintą, įskėlė priekinį stiklą.

Policijos pareigūnų sulaikytam 33 metų panevėžiečiui R. Z. buvo nustatytas lengvas girtumo laipsnis (1,32 prom.). Tačiau įtarimų sukėlė ir jo psichikos būklė.

Atlikus stacionarią psichiatrijos ekspertizę buvo nustatyta, kad ir nusikaltimo padarymo metu, ir dabar R. Z. serga lėtiniu psichikos sutrikimu. Šiuo metu jis dėl sveikatos būklės perkeltas į Rokiškio psichiatrijos ligoninę, kol teismas nuspręs dėl priverčiamųjų medicinos priemonių taikymo –stacionarinio stebėjimo specializuotoje sveikatos priežiūros įstaigoje griežtojo režimo sąlygomis.

Teismo procesas Panevėžio apygardos teisme vyks šiam asmeniu nedalyvaujant. Jei bus nustatyta, kad jis padarė šias baudžiamojo įstatymo uždraustas veikas, teismas taikys aukščiau paminėtas priverčiamąsias medicinos priemones.

Abiejų nužudymų ikiteisminius tyrimus atliko Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai, o jam vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros 1-ojo BPS vyriausiasis prokuroras Donatas Skrebiškis.

Prokuroro D. Skrebiškio teigimu, abu šiuos nužudymus, įvykdytus vos kelių dienų laikotarpiu, tyrę Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato kriminalistai atliko didelį darbą, aiškindamiesi visas šių nusikaltimų aplinkybes. Abu ikiteisminiai tyrimai buvo baigti mažiau nei per 6 mėnesius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?