Latvis ir rumunas pateikė suklastotus ukrainietiškus pažymėjimus

Kalvarijos pasieniečiai sulaikė automobilį „VW Bora“ vairavusį Latvijos ir kartu vykusį Rumunijos piliečius. Abu jie pateikė suklastotus Ukrainos vairuotojų pažymėjimus, praneša Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Latvis ir rumunas pateikė suklastotus ukrainietiškus pažymėjimus.<br>Valstybės sienos apsaugos tarnybos nuotr.
Latvis ir rumunas pateikė suklastotus ukrainietiškus pažymėjimus.<br>Valstybės sienos apsaugos tarnybos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 6, 2017, 9:25 AM, atnaujinta Apr 8, 2017, 1:21 PM

Šeštadienio popietę VSAT Varėnos rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimo ribose, kelyje Suvalkai – Marijampolė, sustabdė ką tik iš Lenkijos įvažiavusį automobilį „VW Bora“ belgiškais numeriais.

Jį vairavo, kaip vėliau paaiškėjo, 27-erių Latvijos pilietis. Savo paso jis neturėjo, pasieniečiams pateikė leidimą gyventi Belgijoje. Paprašytas pateikti papildomų dokumentų, vairuotojas ištiesė Ukrainos vairuotojo pažymėjimą. Pasieniečiai nustatė, kad šis dokumentas suklastotas.

Latvijos pilietis, automobilis „VW Bora“ bei kartu vykę du Rumunijos piliečiai buvo pristatyti į Kalvarijos užkardą. Čia VSAT pareigūnai sulaikyto vairuotojo paklausė, kas toliau galės sėsti prie „VW Bora“ vairo.

Šis nurodė automobilį perduodąs keleiviui, 25-erių rumunui. Tuomet VSAT pareigūnai šio paprašė parodyti vairuotojo pažymėjimą. Užsienietis irgi pateikė tokį ukrainietišką dokumentą. Pasieniečiai jį patikrinę nustatė, kad pažymėjimas taip pat suklastotas.

„VW Bora“ teko perduoti dar vienam kartu vykusiam Rumunijos piliečiui. Šis irgi turėjo Ukrainos vairuotojo pažymėjimą, tačiau šis dokumentas buvo tikras. Rumunui leistas tęsti kelionę, o jo tautietį ir Latvijos pilietį pasieniečiai uždarė į areštinę.

VSAT Varėnos rinktinėje dėl dokumentų suklastojimo pradėti ikiteisminiai tyrimai. Už tai gresia areštas arba laisvės atėmimas iki 4 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.