Po pertraukos bus tęsiamas Vitalijos Vonžutaitės bylos nagrinėjimas

Po maždaug 8 mėnesių pertraukos

2016-aisiais byla buvo atidėta dėl V. Vonžutaitės nėštumo.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
2016-aisiais byla buvo atidėta dėl V. Vonžutaitės nėštumo.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 6, 2017, 3:10 PM, atnaujinta Apr 8, 2017, 12:41 PM

Pirmas atidėtos baudžiamosios bylos posėdis teisme numatomas kovo 10 dieną. Vilniaus apygardos teismas dar 2013 m. pagrindinėje Darbo partijos byloje pripažino V. Vonžutaitę kalta dėl apgaulingos buhalterinės apskaitos tvarkymo, skirdamas jai 3 metų laisvės atėmimo bausmę, tačiau nuosprendis tuomet buvo skundžiamas. Buvusios parlamentarės bylą LAT dėl V. Vonžutaitės nėštumo nusprendė atskirti 2015 m. gegužę, o 2016 m. – atidėti.

„Tokia ilga pertrauka šioje byloje buvo daroma dėl objektyvių priežasčių: nuteistosios nėštumo bei vaiko priežiūros atostogų, vėliau – baudžiamosios bylos nagrinėjimo pagal kitų nuteistųjų ir prokuroro paduotus kasacinius skundus Aukščiausiajame Teisme“, – pirmadienį pranešė LAT.

2016 m. gruodžio pabaigoje Aukščiausiasis Teismas paskelbė, kad tuometinis Darbo partijos pirmininkas Viktoras Uspaskichas, partijos narys Vytautas Gapšys ir finansininkė Marina Liutkevičienė žemesnės instancijos teismo sprendimu buvo pagrįstai nuteisti dėl apgaulingos buhalterinės apskaitos tvarkymo. Visiems trims asmenims skirtos piniginės baudos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.