Teisingumo ministrė pasipiktino: teismo nutartis vairavusiam neblaiviam advokatui – per švelni

Pirmadienį teisingumo ministrė Milda Vainiutė kreipėsi į Advokatų tarybos pirmininką Igną Vėgėlę, prašydama principingai įvertinti advokato Sauliaus Juzukonio padarytą pažeidimą.

Advokatas girtas padarė avariją ir išvengė baudžiamosios atsakomybės: teisingumo ministrė pasipiktino.<br>lrytas.lt nuotr.
Advokatas girtas padarė avariją ir išvengė baudžiamosios atsakomybės: teisingumo ministrė pasipiktino.<br>lrytas.lt nuotr.
„Darbietį“ gynęs advokatas girtas sukėlė avariją, tačiau baudžiamosios atsakomybės išvengė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
„Darbietį“ gynęs advokatas girtas sukėlė avariją, tačiau baudžiamosios atsakomybės išvengė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 6, 2017, 2:15 PM, atnaujinta Apr 8, 2017, 12:55 PM

Ministrė pabrėžė, kad advokato profesija yra viena iš tų profesijų, kurios atstovams taikomi didesni, griežtesni elgesio standartai.

„Advokatams, kaip ir kitų teisinių profesijų atstovams, valstybė kelia itin aukštus nepriekaištingos reputacijos reikalavimus, kad šios svarbios ir atsakingos profesijos atstovais negalėtų būti asmenys, patys sudūrę su teisėsauga ir padarę įstatymų pažeidimus“, – sako teisingumo ministrė M. Vainiutė.

Advokatas S. Juzukonis praėjusį mėnesį, vairuodamas automobilį apsvaigęs nuo alkoholio Vilniuje padarė avariją, jo atžvilgiu buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas. 

Vilniaus miesto apylinkės teismas pirmadienį nuo baudžiamosios atsakomybės atleido neblaivų vairavusį advokatą Saulių Juzukonį.

Teisininkas perduotas laiduotojui vienų metų laikotarpiui. S. Juzukonio baudžiamoji byla nutraukta, paskelbė teismas.

S. Juzukoniui skirtos baudžiamojo poveikio priemonės – dviems metams atimta teisė vairuoti bei skirta sumokėti 753 eurų įmoka į nukentėjusiųjų fondą.

Iš advokato konfiskuojamas visureigis „Lexus“, kurį jis vairavo neblaivus.

Pagal tokį nuosprendį, advokatas laikomas neteistu ir galės tęsti savo veiklą.

Advokatas S. Juzukonis neblaivus Vilniaus senamiestyje vasarį sukėlė avariją. Žmonės joje nenukentėjo, tačiau advokatui buvo pateikti įtarimai dėl vairavimo neblaiviam, nes jo organizme aptikta daugiau nei 1,5 promilės alkoholio.

Nuo 2002 metų advokato veikla užsiimantis S. Juzukonis yra dalyvavęs ne vienoje rezonansinėje byloje, Darbo partijos „juodosios buhalterijos“ byloje jis gynė nuteistąjį Vytautą Gapšį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.