Tragišką avariją sukėlusio kelių gaidelio įžūlumas atėmė žadą: griovys – ne eismo teritorija

Į kalėjimą siunčiamas dar vienas kelių chuliganas, vieną savo auką pražudęs, o kitą – sužeidęs. Tiesa, jis atsipirko švelnia bausme. Girtas tragišką avariją sukėlęs 28 metų marijampolietis Aleksas Strazdauskas kolonijoje praleis 2 metus ir 1 mėnesį. Taip ketvirtadienį nusprendė Kauno apygardos teismas, atmetęs šio triskart teisto bedarbio skundą.

Marijampolietis A.Strazdauskas už mirtinos avarijos sukėlimą sulaukė švelnios bausmės, tačiau net ir ją buvo apskundęs. A.Strazdauskui buvo nustatytas vidutinis girtumas.<br>Girtumas, avarija, Marijampolė, Kauno apygardos teismas, nuosprendis
Marijampolietis A.Strazdauskas už mirtinos avarijos sukėlimą sulaukė švelnios bausmės, tačiau net ir ją buvo apskundęs. A.Strazdauskui buvo nustatytas vidutinis girtumas.<br>Girtumas, avarija, Marijampolė, Kauno apygardos teismas, nuosprendis
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 10, 2017, 11:16 AM, atnaujinta Apr 8, 2017, 6:24 AM

A.Strazdauskui pasisekė labiau nei kauniečiui Arūnui Stiklioraičiui, kurio sukelta tragiška avarija buvo prilyginta žmogžudystei. A.Strazdauskas nuteistas pagal gerokai švelnesnį Baudžiamojo kodekso straipsnį – mirtinos avarijos sukėlimą būnant neblaiviam.

Marijampolės apylinkės teismas A.Strazdauskui buvo skyręs minimalią trejų metų laisvės atėmimo bausmę, kurią dar ir sumažino trečdaliu.

Tačiau kelių gaideliui net ir ši sankcija pasirodė per griežta – savo skunde jis tvirtino, jog nelaimė atsitiko pakelės griovyje, kuris esą nėra eismui skirta teritorija. Tačiau teisėjai šių išvedžiojimų nepaisė.

Tragedija įvyko 2016 metų sausio 24-osios naktį Marijampolėje, Poilsio gatvėje, A.Strazdausko automobiliui „Audi“ nuriedėjus į griovį.

A.Strazdausko mašiną bandė išstumti geranoriškai nusiteikę vyras ir moteris – važiuodamas atbuline eiga, vairuotojas partrenkė vyriškį, kuris patyrė itin sunkią trauką ir mirė.

Taip pat A.Strazdauskas kliudė „Audi“ stūmusią ir po priekiniais ratais parkritusią moterį. Jai buvo sutrikdyta sveikata.

A.Strazdauskui po avarijos buvo nustatytas vidutinis girtumo laipsnis (2,14 promilės).

Kelių erelis teisme netgi kaltino jam pagalbos ranką ištiesusius žmones – jie patys rodė iniciatyvą ištraukti mašiną iš griovio, neva tuo prisiimdami riziką ir atsakomybę dėl pasekmių.

Teismo nuosprendžiu A.Strazdauskui trejus metus uždrausta vairuoti transporto priemones. Žuvusiojo artimiesiems jis privalės sumokėti tik 5 tūkst. eurų dydžio neturtinę žalą.

A.Strazdauskas anksčiau buvo teistas už plėšimą ir pasipriešinimą valstybės tarnautojui arba viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui.

Už tragiškos avarijos sukėlimą neblaiviems vairuotojams numatyta bausmė nuo 3 iki 10 metų, tačiau teismas skyrė mažesnę nei minimalią bausmę, kurią A.Strazdauskas atliks atvirojoje kolonijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.