Vietoj paskutinio žodžio – akibrokštas: įtariamasis moterų žudikas ištarė vos 3 žodžius

Dviejų moterų nužudymu kaltinamas 25 metų kaunietis Karolis Neoras pasakė vieną trumpiausių kalbų per visą teismų istoriją.

Įtariamasis dviejų moterų žudikas K.Neoras (kairėje) teisme penktadienį ištarė vos tris žodžius.<br>M.Patašiaus nuotr.
Įtariamasis dviejų moterų žudikas K.Neoras (kairėje) teisme penktadienį ištarė vos tris žodžius.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 17, 2017, 2:44 PM, atnaujinta Apr 7, 2017, 7:43 PM

Penktadienį buvęs teisės studentas turėjo tarti paskutinį žodį, tačiau gausiai susirinkę aukų dalyviai iš jo lūpų išgirdo tik tris žodžius: „Paskutinio žodžio nebus“. Posėdis buvo surengtas specialiai dėl vaikino baigiamojo pasisakymo.

Jaunuolis į teismo posėdį atėjo su šortais, papiktindamas aukų artimuosius. Palaikyti nukentėjusiųjų atėjo apie 20 jų draugų ir giminaičių.

Nė žodžio teisme neištarė ir K.Neoro advokatas.

Nuosprendį jaunuoliui planuojama skelbti balandžio 27 dieną.

Šiurpiais nusikaltimais kaltinamas vaikinas anksčiau buvo pareiškęs, jog teisinasi tik kaltieji, todėl jis neteiks jokių paaiškinimų.

Kauno prokuroras Virginijus Sokolovas siūlė įkalinti K.Neorą iki gyvos galvos, o nužudytų pensininkių artimieji prašė priteisti iš jo 250 tūkst. eurų dydžio neturtinę žalą.

2015 metų sausio pabaigoje dingus be žinios dviem kaunietėms – 86 metų Valerijai Urmonienei ir 63 metų Nijolei Vaškevičienei – kriminalistų žvilgsniai nukrypo į Vytauto Didžiojo universitete teisę studijavusį K.Neorą.

Vaikinas buvo šių pensininkių kaimynas. N.Vaškevičienė gyveno Kauno Kalniečių rajone, toje pačioje daugiabučio laiptinėje kaip ir K.Neoras.

Garsi sovietinių laikų prekybininkė, ilgametė Kauno prekybos organizacijų vadovė V.Urmonienė turėjo sodo namelį Laumėnų kaime (Kauno r.). Greta jos sklypą sodininkų bendrijoje buvo įsigijusi ir K.Neoro šeima.

Įtariama, kad N.Vaškevičienė buvo nužudyta sausio 23 dieną, o V.Urmonienė – sausio 26-ąją.

Vienišos pensininkės greičiausiai pačios įsileido žudiką – įsilaužimo ar grumtynių pėdsakų jų būstuose neaptikta.

Dingo aukso dirbiniai

Iš V.Urmonienės namų dingo daug aukso papuošalų, buto ir sodo nuosavybės dokumentai, pasas, dideli balti rankluosčiai, į kuriuos galėjo būti suvyniotas kūnas arba nuvalytas kraujas.

Vonioje rasta kraujo pėdsakų – nusikaltėlis stengėsi juos nuvalyti, bet nuslėpti pavyko ne viską.

Sausio 26-ąją V.Urmonienė telefonu bendravo su K.Neoru.

Jis aiškino, kad buvo kalbama apie sodo kaimynės tujų perkėlimą, tačiau tai tyrėjams kėlė abejonių – kas žiemą kalba apie augalų sodinimą?

Iš N.Vaškevičienės buto prapuolė dingo asmens dokumentai. Kas dar dingo, neaišku, nes moteris buvo uždaro būdo.

N.Vaškevičienė turėjo sūnų, bet kartu su juo negyveno.

Įtariama, kad K.Neoras aukų kūnus nuvežė į Kauno rajoną ir nuskandino tvenkinyje, esančiame šalia Kauno marių ir Laumėnų kaimo sodų.

Aukų kūnai kol kas nerasti, tačiau buvusį VDU studentą klampina DNR tyrimas, pokalbių telefonu išklotinės ir kiti po kruopelę surinkti įrodymai.

K.Neoras ikiteisminio tyrimo metu tvirtino nežudęs moterų. Tačiau kartais jis imdavo aiškinti nieko neatsimenantis. Manoma, jog jaunuolis siekė išvengti kalėjimo, simuliuodamas sunkią psichikos ligą, tačiau psichiatrai nustatė, jog jis yra pakaltinamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.