Psichiatrijos ligoninėje siautėjo aštriais daiktais apsiginklavęs vyras

Rokiškio psichiatrijos ligoninėje siautėjo iš palatos ištrūkęs ligonis. Darbuotojai skundėsi, kad jie patyrė siaubingas akimirkas, o apsaugos darbuotojai jų gelbėti neskubėjo – tik laukė, kol atvyks policija.

Rokiškio psichiatrijos ligoninėje siautėjo iš palatos ištrūkęs ligonis. Darbuotojai skundėsi, kad jie patyrė siaubingas akimirkas, o apsaugos darbuotojai jų gelbėti neskubėjo – tik laukė, kol atvyks policija.<br>A. Švelnos nuotr.
Rokiškio psichiatrijos ligoninėje siautėjo iš palatos ištrūkęs ligonis. Darbuotojai skundėsi, kad jie patyrė siaubingas akimirkas, o apsaugos darbuotojai jų gelbėti neskubėjo – tik laukė, kol atvyks policija.<br>A. Švelnos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Darius Krasauskas, www.panskliautas.lt

Mar 21, 2017, 12:14 PM, atnaujinta Apr 7, 2017, 1:25 PM

Mosavęs stiklo šuke

Rokiškio psichiatrijos ligoninėje penktadienio pavakary siautėjo neprognozuojamas ligonis, jį sutramdyti įstengė tik policininkai.

Vyriškis čia gydomas teismo sprendimu bendro stebėjimo sąlygomis.

„Parašykite, kokiomis pavojingomis sąlygomis dirbame. Ligoninės apsauga buvo bejėgė prieš agresyvų ligonį“, – vakar skundėsi ligoninės darbuotojai.

Kaip jie pasakojo, jau popietę ligonis buvo neramus, todėl atsidūrė stebėjimo palatoje. Vėliau jis panoro į tualetą.

Ištrūkęs iš prižiūrėtojų rankų, išdaužęs stiklą stebėjimo palatoje ir pagriebęs didelę šukę, ėmęs ja mojuoti. Išsigandę darbuotojai pabėgo ir užsidarė slaugytojų poste. Ligonis spardė duris ir bandė brautis į vidų, bet vienas sanitaras tvirtai laikė jas užrėmęs.

Virtuvėje apsirūpino peiliais

Neprognozuojamas vyras nutraukė elektros laidus, todėl dviejuose aukštuose pradingo šviesa.

Darbuotojai skundėsi, kad iškviesti ligoninės apsaugininkai nieko nedarė ir paliko juos likimo valiai. Situacija kaito, nes ligonis įsilaužė į virtuvėlę ir pačiupo du peilius.

Siautėti jį kurstę kiti ligoniai.

Baimindamiesi dėl aplinkinių ir savo saugumo, darbuotojai iškvietė policininkus. Pamatęs juos, ligonis iškart padėjo peilius ir buvo sulaikytas.

Darbuotojai sakė, kad vyriškis šaukė, jog jį vežtų į Lukiškių tardymo izoliatoriuje esančią ligoninę.

„Ačiū, Dievui, niekas nebuvo sužeistas ir viskas laimingai baigėsi“, – sakė jie.

Kitaip elgtis negalėję

Ligoninės vadovas Algimantas Liausėdas šiek tiek kitaip apibūdino incidentą. Jis pareiškė, kad apsaugos darbuotojai kitaip elgtis ir negalėjo. Pagriebęs peilį ligonis grasinęs žudyti, todėl apsaugininkai ir nėjo artyn, laukė, kol atvyks pareigūnai.

Direktorius taip pat neigė kalbas, kad ligonis išdaužė lango stiklą ir švaistėsi šuke.

„Lango išdaužti jis tiesiog negalėjo, nes pas mus įstatyti nedūžtantys stiklai“, – sakė jis.

Paklaustas, kaip ligonio rankose atsirado peilis, A.Liausėdas sakė, kad įsibrovęs į virtuvėlę išlaužė stalčių ir ten rado peilį.

Direktorius sutiko, kad kažkuris iš darbuotojų tinkamai neatliko savo pareigų. Dėl šio įvykio ligoninė pradėjo vidaus tyrimą.

Panašus atvejis buvo nutikęs maždaug prieš 7 metus. Tąkart neramus paauglys daužė palatos duris ir sienas.

Rokiškio policijos atstovė Zita Girčienė sakė, kad pareigūnai buvo iškviesti į ligoninę, bet dėl šio įvykio tyrimas nepradėtas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.