Vairuojančių moterų siaubas atsidūrė už grotų

Vilnietis Aleksandras Bitiukovas – ne tik kelių chuliganas, bet ir recidyvistas.

A.Bitiukovas prie svetimų automobilių vairo sėsdavo girtas.<br>D.Umbraso nuotr.
A.Bitiukovas prie svetimų automobilių vairo sėsdavo girtas.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 22, 2017, 2:11 PM, atnaujinta Apr 7, 2017, 11:17 AM

Vilniaus miesto apylinkės teisme 35 metų vyras vakar išklausė jau devintą nuosprendį. Teismas nusprendė, jog jis, nors ir gailisi, yra pavojingas visuomenei. A.Bitiukovui bausmė sugriežtinta ir dėl to, jog visus nusikaltimus jis įvykdė būdamas neblaivus.

Teismas nusprendė jį įkaltinti ketveriems su puse metų ir įpareigojo atlyginti 14 tūkstančių eurų žalą draudimo bendrovėms ir nuo jo nukentėjusioms moterims.

Praėjusių metų vasarą iš vienos moters A.Bitiukovas pagrobė automobilį „Volkswagen Jetta“, iš kitos -- „Hyundai i30“.

Birželio 17-osios paryčiais jo vairuojamą vogtą automobilį „Volkswagen Jetta“ policijos pareigūnai stabdė netoli Dvarčionių.

Plytinės ir Keramikų gatvių sankryžoje jis nesuvaldė automobilio ir atsitrenkė į kelio atitvarus. Nors atitvaras prakirto automobilio padangą, vyras bandė važiuoti toliau, bet netrukus buvo sulaikytas.

Tąkart A.Bitiukovui buvo nustatytas 1,77 promilės girtumas. Vyras neturėjo vairuotojo pažymėjimo – jis jau buvo atimtas už vairavimą neblaiviam.

Prieš dvejus metus gamintą ir užsienio išperkamosios nuomos bendrovei priklausantį automobilį „Volkswagen Jetta“ jis tą pačią naktį buvo pagrobęs Vilniaus rajone, Didžiojoje Riešėje.

A.Bitiukovas teisme yra pasakojęs, jog viena moteris pasisiūlė jį parvežti į Vilnių, bet trumpam užėjo į namus: „Aš tuomet paėmiau automobilio raktelius ir nuvažiavau. Nežinau, kas man užėjo.“

A.Bitiukovą išgarsino kitos, po mėnesio vykusios gaudynės. Liepos 19-osios pavakarę Baltupio gatvėje, degalinės „Statoil“ plovykloje, jis priėjo prie 27 metų vairuotojos ir liepė jai išlipti iš 2011 metų laidos automobilio „Hyundai i30“.

Vairuotojai nepaklusus, užpuolikas stikliniu buteliu sudavė jai per galvą ir kelis kartus smogė į veidą. Įlipęs į jos automobilį, išlaužė pakeliamuosius plovyklos vartus ir išvažiavo.

Policijos patruliai šį automobilį pradėjo stabdyti Keramikų gatvėje, bet vairuotojas nepakluso ir dideliu greičiu per visą Antakalnį nulėkė miesto centro link.

Jis kirto sankryžas degant raudonam šviesoforo signalui, kelis kartus buvo įvažiavęs į priešpriešinio eismo juostą, blokuodavo jį aplenkti bandantį policijos automobilį.

Žygimantų gatvėje, ties Žaliuoju tiltu, bėglys negalėjo pervažiuoti automobiliais užkimštos sankryžos ir pradėjo važiuoti šaligatviu, nors juo ėjo pėstieji ir važiavo dviratininkai.

Policijos ekipažas nusprendė blokuoti sankryžos dalį, iš kurios per šaligatvį išvažiuos persekiojamas automobilis. Vairuotojas sustojo tik atsitrenkęs į tarnybinio policijos automobilio „Volkswagen Jetta“ šoną. Po gaudynių A.Bitiukovui buvo nustatytas 0,86 promilės girtumas.˙˙

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.