Narkomanai paaugliui surengė kraupią egzekuciją, supainioję jį su kvaišalų prekeiviu

Kauno apygardos teismas penktadienį paskelbė nuosprendį gatvėje 14-metį itin žiauriai sumušusiam ir apiplėšusiam 25 metų recidyvistui Rodrigui Antonovui. Penkis kartus teistas vyras kalėjime praleis 6 metus.

Trečias 14-mečio kauniečio budelis taip pat sulaukė pelnyto atpildo.<br>J.Stacevičiaus asociatyvioji nuotr.
Trečias 14-mečio kauniečio budelis taip pat sulaukė pelnyto atpildo.<br>J.Stacevičiaus asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 24, 2017, 11:19 AM, atnaujinta Apr 7, 2017, 7:59 AM

Paauglys buvo sudaužytas taip smarkiai, kad jį iš pradžių sunkiai atpažino net artimiausi žmonės. Narkomanų gauja supainiojo atsitiktinai sutiktą vaikiną su kvaišalų prekeiviu, kurio ieškojo, norėdami suvesti senas sąskaitas – ir vienas, ir kitas vilkėjo raudoną striukę.

P.Lukšio gatvėje prie „Rasos“ gimnazijos auką užpuolę kauniečiai jai spyrė ir kumščiais smogė į galvą maždaug dešimt kartų. Moksleivis egzekucijos metu neteko sąmonės, jis ilgą laiką buvo gydomas ligoninėje.

Jaunuoliui lūžo žandikaulis ir nosis. Galvos svaigulį, kvėpavimo sutrikimus ir kitas sumušimo pasekmes vaikinas jaučia iki šiol.

Nusikaltimas įvykdytas dar 2014 metų balandį, tačiau gaujos lyderiu laikomasm R.Antonovas po nusikaltimo ilgą laiką slapstėsi Anglijoje – į Lietuvą jis buvo pristatytas į praėjusių metų rugpjūtį.

Nepilnametį talžiusius R.Antonovo bendrininkus 21 metų Artūrą Abramovą ir 22 metų Andrių Kupčiką pavyko sučiupti gerokai anksčiau – jie už šį nusikaltimą jau yra nuteisti ir pasiųsti į kalėjimą trejiems metams.

Egzekuciją ramiai stebėjosi trijulės draugė 21 metų Žaneta Kavaliauskaitė buvo nuteista 376 eurų bauda – ji realizavo iš vaikino atimtus daiktus. Sužvėrėję plėšikai iš jo pagrobė du telefonus ir atminties kortelę.

Vaikino užpuolikai privalės atlyginti jam neturtinę žalą, kurios bendras dydis – 19 tūkst. eurų.

Narkomanų kompanija iš vieno prekeivio buvo įsigijusi augalinės kilmes narkotikų, tačiau už juos nesumokėjo. Prekeiviui atėmus iš Ž.Kavaliauskaitės telefoną, jos bičiuliai R.Antonovas, A.Abramovas ir A.Kupčikas užsidegė pykčiu ir Kalniečių rajono kvartale ieškojo merginos skriaudiko.

Išvyde raudona striuke apsivilkusi paauglį, užpuolikai nusprendė, kad tai – prekiautojas kvaišalais. Tačiau net ir supratę, kad vaikinas niekuo dėtas, jie atėmė iš jo telefonus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.