Pensininko budelių likimą spręs teismas

Vienkiemyje gyvenantį pensininką nužudžiusi šutvė netrukus išgirs nuosprendį. Pareigūnai jau baigė tirti šią bylą ir perdavė ją nagrinėti Šiaulių apygardos teismui.

Teismas spręs, kokią bausmę skirti budelių gaujai.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Teismas spręs, kokią bausmę skirti budelių gaujai.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 30, 2017, 4:14 PM, atnaujinta Apr 6, 2017, 9:08 PM

Į vienišo 64 metų pensininko sodybą Beinoračių (Pakruojo r.) kaime nekviesti svečiai įsibrovė pernai spalio 14-ąją. Atėjūnai apgaule įsiprašė į vienišiaus namus, o tada pasalūniškai užpuolė šeimininką.

Banditai surengė tikrą egzekuciją – kankino vyriškį, kad jis pasakytų mokėjimo kortelės kodus. Tačiau planas neišdegė, nes įbaugintas pensininkas niekaip negalėjo pasakyti neseniai pakeistos kortelės slaptažodžio.

Išsinešė net maisto produktus

Negyvą vyriškį aptiko į svečius užėjęs pažįstamas. Svečias rado namo viduje sukniubusį šeimininką vienomis trumpikėmis.

Šeimininko kūnas buvo sėte nusėtas mėlynėmis, tad abejonių nekilo, kad jis nužudytas. Vėliau šią versiją patvirtino ir teismo medicinos ekspertai.

Velionio artimieji išsyk pamatė, kad iš vienkiemio dingo benzininis pjūklas, skalbiamoji mašina, televizorius, maisto produktai, dujų balionas. Nusikaltėliai išsinešė net rastas bulves ir lašinių paltis.

Planas gimė po išgertuvių

Tyrimą atlikę teismo medicinos ekspertai ant mirusiojo palaikų aptiko dešimtis sužalojimų. Apsiginti neįstengusį pensininką banditai talžė per galvą, daužė į šonus, krūtinę.

Tyrimą dėl nužudymo pradėję kriminalistai netruko įminti mįslę. Mat vienišių pensininką nužudė kartą jau čia pasisvečiuoti priimta kompanija.

Juos į vienkiemį pernai vasarą pasikvietė vyriškio anūkė. Pas vaišingą pensininką pasisvečiavusios gaujos nariams pro akis neprasprūdo tvarkinga buitis, vertinga technika. Todėl jie nutarė čia sugrįžti, kai vyriškis gaus pensiją.

Paliko auką numirti

Į vienkiemį sutemose atėjusi gauja sugebėjo apgauti atsargų šeimininką. Jis pats pravėrė banditams duris.

Žiauriai mušamas pensininkas pasakė prisijungimo kodus, bet iki bankomato nuvažiavę plėšikai nieko nepešė. Kol vieni bandė iškvosti vyriškį, kiti gaujos nariai susikrovė vertingesnius daiktus.

Banditai nesitikėjo, kad sumuštas pensininkas mirs, todėl ši žinia juos labai išgąsdino.

Žudikai savo grobį buvo paslėpę miške. Sužinoję, kad pensininkas rastas miręs, jie suskubo atsikratyti įkalčių. Taip jie tik palengvino kriminalistų darbą, mat pareigūnai jau buvo nustatę įtariamųjų ratą.

Po savaitės sučiupti banditai atsidūrė už grotų. Teismas leido 26 metų šiaulietį, 23 ir 19 metų Lygumų (Pakruojo r.) gyventojus laikyti suimtus, o 25 metų lygumiškei skyrė su laisvės atėmimu nesusijusią kardomąją priemonę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.