Prabangų BMW vairuojanti čigonė iš Marijampolės sučiupta už vagystę

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai su įkalčiais sulaikė kišenvagę iš Marijampolės.

Prabangų BMW vairuojanti čigonė iš Marijampolės sučiupta už vagystę.<br>Lietuvos policijos nuotr.
Prabangų BMW vairuojanti čigonė iš Marijampolės sučiupta už vagystę.<br>Lietuvos policijos nuotr.
Prabangų BMW vairuojanti čigonė iš Marijampolės sučiupta už vagystę.<br>Lietuvos policijos nuotr.
Prabangų BMW vairuojanti čigonė iš Marijampolės sučiupta už vagystę.<br>Lietuvos policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 10, 2017, 3:19 PM, atnaujinta Apr 14, 2017, 3:58 AM

Šeštadienį, apie 17 val. 45 min., vienintelio Lietuvoje padalinio, užsiimančio kišenvagysčių išaiškinimu ir užkardymu, pareigūnai viename prekybos ir pramogų centre su įkalčiais sulaikė 55-erių metų amžiaus romų tautybės kišenvagę, į sostinę atvykusią iš Marijampolės prabrangiu BMW X3 automobiliu.

Ji batų parduotuvėje iš moters rankinės slapčia pavogė piniginę su pinigais, kortelėmis ir asmens dokumentais. Romų tautybės moteris nenumanė, kad kriminalistai, gaudantys kišenvagius, dirba ir savaitgaliais, todėl sulaikymas jai buvo labai netikėtas ‒ moteris tesugebėjo ištarti ‒ „gražiai dirbate“.

Sulaikytoji jau anksčiau buvo susidūrusi „akis į akį“ su pareigūnais ‒ kovo mėnesio pradžioje, per Kaziuko mugę, šią marijampolietę kriminalistai įspėjo dėl gresiančios baudžiamosios atsakomybės. Tąkart moteris kartu su bendrininke tuo pačiu BMW išvažiavo iš sostinės.

Moteris į Lietuvą atvykusi iš Rusijos, Kaliningrado srities ir iki šiol gyveno Marijampolėje, tačiau leidimo nuolat gyventi Lietuvoje galiojimas baigėsi balandžio 4 d.

Dėl kišenvagystės pradėtas ikiteisminis tyrimas. Įtariamoji uždaryta į areštinę. Šiandien bus kreipiamasi į teismą dėl kardomosios priemonės – suėmimo. Pareigūnai šį ikiteisminį tyrimą ketina užbaigti pagreitinto proceso tvarka.

Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos tyrėjai turi pagrindo manyti, kad ši moteris Lietuvoje padarė ir daugiau panašaus pobūdžio nusikaltimų, todėl asmenų, nukentėjusių nuo šios įtariamosios ar turinčių kitokios informacijos apie jos nusikalstamą veiklą, prašo kreiptis į Vilniaus apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą nurodytu tel. (8 5) 271 6053.

Pareigūnai taip pat atkreipia dėmesį į tai, kad būnant visuomeniniame transporte, turgavietėse, prekybos centruose ar kitose masinėse susibūrimo vietose, būtina atsakingai saugoti savo turtą ‒ stengtis pinigines, mobiliuosius telefonus ar kitus vertingus daiktus laikyti vidinėse rūbų kišenėse ar užsegtose rankinėse, rankines, kuprines laikyti ne už nugaros, o priešais save, atsiskaitant nedemonstruoti aplinkiniams piniginės turinio, o pastebėjus šalia savęs įtartiną asmenį, demonstratyviai atkreipti jo dėmesį, kad jūs jį matote ir stebite.

Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas už svetimo turto pagrobimą iš asmens drabužių, rankinės ar kitokio nešulio (kišenvagystė) numato baudą arba areštą, arba laisvės apribojimą, arba laisvės atėmimo bausmę iki šešerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.