Kauno apskirites pareigūnai trijose šeimose aptiko girtas vaikų motinas

Didžiąją savaitę, balandžio 11-14 dienomis, policijos pareigūnai visoje Kauno apskrityje tikrino socialinės rizikos šeimas ir nustatinėjo vaiko teisių pažeidimus.

Vienoje šeimoje buvo rasti abu neblaivūs tėvai, kurių vaikai buvo perduoti Vaiko teisių apsaugos skyriaus darbuotojams.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Vienoje šeimoje buvo rasti abu neblaivūs tėvai, kurių vaikai buvo perduoti Vaiko teisių apsaugos skyriaus darbuotojams.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 19, 2017, 4:09 PM, atnaujinta Apr 21, 2017, 9:49 PM

Pareigūnai kartu su socialiniais darbuotojais lankėsi ir bendravo su 217 šeimų.

Kauno mieste, Kėdainių, Kaišiadorių, Kauno ir Jonavos rajonuose lankytasi šeimose, auginančiose nepilnamečius ir mažamečius asmenis, kuriose buvo registruoti pranešimai apie smurtą artimoje aplinkoje.

Pareigūnai bei socialiniai darbuotojai taip pat vyko į socialinės rizikos šeimas, auginančias nepilnamečius vaikus.

„Apsilankymų metu su socialiniais darbuotojais ne tik tikrinome ar tėvai sudaro palankias sąlygas vaikams augti saugioje ir sveikoje aplinkoje, ar nėra smurtaujama prieš mažamečius, bet ir priminėme, kur prireikus visuomet galima kreiptis pagalbos“, – teigia Kauno apskr. VPK Viešosios tvarkos valdybos Prevencijos skyriaus viršininkė Joana Gudelytė.

Lankantis šeimose buvo nustatyti 3 pažeidimai. Vienoje šeimoje buvo rasti abu neblaivūs tėvai, kurių vaikai buvo perduoti Vaiko teisių apsaugos skyriaus darbuotojams.

Taip pat buvo rastos dvi neblaivios motinos, kurių vaikai buvo paimti ir perduoti giminaičiams.

Nepilnamečių tėvams už tai gresia administracinė atsakomybė dėl tėvų valdžios nepanaudojimo arba panaudojimo priešingai vaiko interesams.

Pareigūnai tokias prevencines priemones kartu su socialiniais partneriais planuoja aktyviai vykdyti ir toliau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.