Anūkės tvirkinimu kaltinamus Kedžius nuo nuosprendžio skiria tik baigiamosios kalbos

Laimutės Stankūnaitės dukters tvirkinimu kaltinamų Laimutės ir Vytauto Kedžių bei jų kaimynės Olgos Girdauskienės byla beveik baigta.

Šis nuosprendis Laimutei ir Vytautui Kedžiams bus trečias.<br>T.Bauro nuotr.
Šis nuosprendis Laimutei ir Vytautui Kedžiams bus trečias.<br>T.Bauro nuotr.
Olga Girdauskienė (viduryje) jau pripažinta kalta dėl mergaitei daryto poveikio.<br>T.Bauro nuotr.
Olga Girdauskienė (viduryje) jau pripažinta kalta dėl mergaitei daryto poveikio.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2017-04-20 17:41, atnaujinta 2017-04-22 00:07

Kauno apylinkės teismas baigė įrodymų tyrimą šioje beveik pusantrų metų nagrinėjamoje byloje ir ketvirtadienį planavo pradėti paskutinius proceso dalyvių pasisakymus, tačiau posėdį netikėtai teko atidėti.

Daryti byloje pertrauką paprašė teisiamųjų gynėjai. Šįkart dėl rimtos priežasties – prieš porą dienų mirė V.Kedžio brolis ir ketvirtadienį vyko jo laidotuvės.

Kitas teismo posėdis numatytas kitą savaitę. Jei vėl neįvyks kažkas netikėto, jame savo baigiamąsias kalbas turėtų pasakyti valstybinį kaltinimą palaikantis prokuroras, mažametės L.Stankūnaitės dukters interesus ginantis advokatas Gintaras Černiauskas, visų trijų teisiamųjų gynėjai, savo paskutinius žodžius tars Kedžiai ir O.Girdauskienė.

Išklausęs proceso dalyvių, teismas išeis rašyti nuosprendžio.

Byla dėl L.Stankūnaitės dukters tvirkinimo Kedžiams ir O.Girdauskienei buvo iškelta po mergaitės išvadavimo iš jos laikinosios globėjos namų, kai vaikas pradėjo pasakoti apie tai, kokį pragarą jai teko patirti nuo teisėsaugos pasislėpusios Neringos Venckienės ir Kedžių namuose.

Ikiteisminio tyrimo metu, L.Stankūnaitės dukra buvo apklausta du kartus. Abu pas ikiteisminio tyrimo teisėją. Ikiteisminio tyrimo metu taip pat buvo surengta jos ir Kedžių akistata, po kurios viešai begalinę meilę anūkei demonstravę seneliai pareiškė, kad mergaitė jiems pasirodė neadekvati ir pareiškė, kad jos parodymais vadovautis negalima.

Liudyti į teismą L.Stankūnaitės dukra nebuvo kviečiama, nors to ir pageidavo Kedžiai, tačiau posėdžio metu buvo peržiūrėtas vaizdo įrašas, kuris buvo darytas mergaitei liudijant byloje, kurioje O.Girdauskienė buvo teisiama dėl daryto poveikio vaikui.

Nors tąkart po mergaitės apklausos, jos aukle vadintai O.Girdauskienei pasidarė bloga, anūkę televizoriaus ekrane išvydę Kedžiai, jos pasakojimą ir vėl pavadino niekiniu bei pareiškė, kad liudijo ne jų anūkė, o kažkoks kitas vaikas.

Nagrinėjant bylą Kauno apylinkės teisme taip pat buvo apklausta L.Stankūnaitė, jos tėvai bei daugybė žmonių, kurie buvo Klonio gatvėje ir matė bei girdėjo, kaip su anūke elgėsi seneliai bei jų kaimynė.

Kadangi daugelio jų liudijimai Kedžiams nebuvo palankūs, teisiamųjų advokatai pareikalavo į posėdžius iškviesti teisiamųjų giminaičius bei iki šiol Kedžiams lojalius „violetinius“ veikėjus.

Taip liudytojų sąrašuose atsidūrė abi L.Kedienės seserys Audronė Skučienė bei Birutė Steponkevičienė, taip pat buvo apklausti aršiausi patvorio veikėjai, kurių daugelis su „Drąsos keliu“ pernai nesėkmingai bandė patekti į Seimą. Ikiteisminio tyrimo metu L.Stankūnaitė Kedžiams ir O.Girdauskienei buvo pareiškusi dviejų milijonų litų (579 tūkstančiai 240 eurų) ieškinį.

Siekiant jį užtikrinti teismas Kedžiams ir O.Girdauskienei laikinai apribojo teisė į jų nekilnojamąjį turtą.

L.Stankūnaitės dukra per apklausas papasakojo, kaip teta ir seneliai jai liepė pasakoti apie esą ją prievartavusius tris vyrus, aiškino apie iš „sysalų“ išbėgantį „kremą“, kaip senelis ją mokė piešti vyrus su iki žemės nutįsusiais lytiniais organais ir liepė prisiminti, kad, kai vyrai jai kišo „sysalus“ į burną jai labai skaudėjo ir ji žiaugčiojo.

Jei kalbės kitaip, nei reikalauvo Kedžiai ir N.Venckienė, mergaitei buvo grasinama ne tik fizinėmis bausmėmis, bet ir mirtimi. Esą ji bus atiduota pedofilų klanui, kuris ją nužudys.

Aktyviai prie mergaitės lytinio švietimo prisidėjo ir O.Girdauskienė, kuri nuolat leipdavo mergaitei pasakoti Kedžių ir Venckų sukurtą istoriją apie tariamą prievartavimą.

L.Stankūnaitės dukters tvirkinimu taip pat yra įtariama ir N.Venckienė, tačiau jos atžvilgiu byla išskirta ir už šį bei kitus padarytus nusikaltimus, ji bus teisiama, kai mūsų teisėsaugininkai ją parsigabens iš JAV, kuriose ji slepiasi jau daugiau kaip ketverius metus.

Už mažamečio asmens tvirkinimą didžiausia numatoma bausmė yra laisvės atėmimas iki trejų metų.

Šis nuosprendis Kedžiams bus trečias. L.Kedienė jau buvo pripažinta kalta dėl nepagarbos teismui bei dėl trukdymo antstolei Sonatai Vaicekauskienei vykdyti savo pareigas.

V.Kedys yra nuteistas už melagingus liudijimus ir trukdymą antstolei dirbti.

O.Girdauskienė buvo pripažinta kalta dėl daryto poveikio L.Stankūnaitės dukrai, tačiau nuosprendis jai dar nėra įsiteisėjęs.

L.Kedienę į teismą dėl šmeižto ir įžeidimo buvo padavęs ir pagrindinis Kauno žudynių bylos liudytojas Mindaugas Žalimas.

Byla buvo pradėta nagrinėti teisme, tačiau L.Kedienė atsiprašė M.Žalimo, sumokėjo jo nurodytą sumą ir taip išvengė dar vieno teistumo.

Neseniai teismą pasiekė bylą, kurioje L.Kedienė bus teisiama dėl buvusio prokuroro Kęstučio Betingio šmeižimo, melagingo pranešimo apie nebūtą nusikaltimą ir valstybės simbolių išniekinimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: kaip A. Armonaitė ir E. Gentvilas vienas kitam pamokslavo