Laimutė Kedienė atsisakė dalyvauti teisme be savo advokatės

Teismo planams baigti Laimutės Stankūnaitės dukters tvirkinimu kaltinamų Laimutės ir Vytauto Kedžių bei jų kaimynės Olgos Girdauskienės baidžiamąją bylą be trukdžių nebuvo lemta išsipildyti. 

 Nors byla jau baigta nagrinėti iš esmės, L.Kedienė nesutiko, kad jos sergančią advokatę pakeistų dukterėčia S.Žukauskienė.<br> D.Umbraso nuotr
 Nors byla jau baigta nagrinėti iš esmės, L.Kedienė nesutiko, kad jos sergančią advokatę pakeistų dukterėčia S.Žukauskienė.<br> D.Umbraso nuotr
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 26, 2017, 6:23 PM, atnaujinta Apr 26, 2017, 6:26 PM

Byloje likus tik baigiamosios kalboms ir teisiamųjų paskutiniems žodžiams, kurį laiką į posėdžius pavyzdingai vaikščioję Kedžiai vėl ėmėsi savo įprastos taktikos – vilkina bylos baigtį. Antradienį Kauno apylinkės teismas gavo V.Kedžio advokatės Sonatos Žukauskienės raštą, kuriame ji prašė atidėti bylos nagrinėjimą, nes esą susirgo jos tetą Laimutę Kedienę ginanti advokato padėjėja Brigita Uznytė. 

S.Žukauskienės teigimu, L.Kedienė kategoriškai atsisakė dalyvauti teismo posėdyje nedalyvaujant savo gynėjai ir nesutiko, kad ją gintų jos dukterėčia S.Žukauskienė arba O.Girdauskienei atstovaujantis advokatas Danius Svirinavičius. Tai jau ne pirmas kartas, kai teismas yra priverstas daryti pertrauką dėl L.Kedienės įnorių. 2016 metų rugsėjį teismas turėjo atidėti posėdį, nes L.Kedienę tuomet gynęs advokatas Tautvydas Tomkus posėdžio dieną pranešė nutraukęs su savo kliente atstovavimo sutartį.

Tada L.Kedienė taip pat nesutiko, kad vieną posėdį ją ir vyrą gintų ta pati advokatė, o ir S.Žukauskienė pareiškė, kad ji nėra pasiruošusi dirbti su dviem klientais iškart. B.Uzlytė, T.Tomkus ir S.Žukauskienė dirba toje pačioje advokatų kontoroje. Kitas posėdis šioje byloje numatytas gegužės pabaigoje. Jei teisiamieji ir jų gynėjai nesugalvos naujų priežasčių, kaip vilkinti teismą, jame prokuroras turėtų pasiūlyti bausmes visiems trims teisiamiesiems, taip pat turėtų būti išklausytos advokatų baigiamosios kalbos ir paskutiniai žodžiai. Kauno apylinkės teismas Kedžių ir O.Girdauskienės baudžiamąją bylą pradėjo nagrinėti prieš daugiau kaip pusantrų metų, 2015 metų rugsėjo 15 dieną. 

Byla dėl L.Stankūnaitės dukters tvirkinimo buvo iškelta dar anksčiau, netrukus po to, kai L.Stankūnaitės dukra buvo išvaduota iš Kedžių ir Venckų namų ir pradėjo pasakoti, kokį jai pragarą teko patirti gyvenant pas tariamai ją labai mylėjusią tetą ir senelius. Ikiteisminio tyrimo metu, L.Stankūnaitės dukra buvo apklausta du kartus. Abu pas ikiteisminio tyrimo teisėją. 

Ikiteisminio tyrimo metu taip pat buvo surengta jos ir Kedžių akistata, po kurios Kedžiai pareiškė, kad mergaitė jiems pasirodė neadekvati ir pareiškė, kad jos parodymais vadovautis negalima. Liudyti į teismą L.Stankūnaitės dukra nebuvo kviečiama, nors to ir pageidavo Kedžiai, tačiau posėdžio metu buvo peržiūrėtas vaizdo įrašas, kuris buvo darytas mergaitei liudijant byloje, kurioje O.Girdauskienė buvo teisiama dėl daryto poveikio vaikui. 

Nors tąkart po mergaitės apklausos, jos aukle vadintai O.Girdauskienei pasidarė bloga, anūkę televizoriaus ekrane išvydę Kedžiai, jos pasakojimą ir vėl pavadino niekiniu bei pareiškė, kad liudijo ne jų anūkė, o kažkoks kitas vaikas. Nagrinėjant bylą Kauno apylinkės teisme taip pat buvo apklausta L.Stankūnaitė, jos tėvai bei daugybė žmonių, kurie buvo Klonio gatvėje ir matė bei girdėjo, kaip su anūke elgėsi seneliai bei jų kaimynė. Kadangi daugelio jų liudijimai Kedžiams nebuvo palankūs, teisiamųjų advokatai pareikalavo į posėdžius iškviesti teisiamųjų giminaičius bei iki šiol Kedžiams lojalius „violetinius“ veikėjus. 

Taip liudytojų sąrašuose atsidūrė abi L.Kedienės seserys Audronė Skučienė bei Birutė Steponkevičienė, taip pat buvo apklausti aršiausi patvorio veikėjai, kurių daugelis su „Drąsos keliu“ pernai nesėkmingai bandė patekti į Seimą. Ikiteisminio tyrimo metu L.Stankūnaitė Kedžiams ir O.Girdauskienei yra pareiškusi dviejų milijonų litų (579 tūkstančiai 240 eurų) ieškinį. Siekiant jį užtikrinti teismas Kedžiams ir O.Girdauskienei laikinai apribojo teisė į jų nekilnojamąjį turtą. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: įvykiai Sakartvele – nauja kova tarp Rusijos ir Vakarų?