Paauglį seksualiai prievartavusiam pedofilui – kalėjimo gultas

Trylikametį giminaitį seksualiai išnaudojusio 40 metų Petro P. laukia kelionė į pataisos namus, kuriuose jam teks praleisti aštuonerius metus. Trečiadienį Šiaulių apygardos teismas Petrą P. pripažino kaltu dėl mažamečio seksualinio prievartavimo ir skyrė jam septynerius metus nelaisvės. 

 Pedofilui už grotų teks praleisti aštuonerius metus.<br> R.Vitkaus nuotr.
 Pedofilui už grotų teks praleisti aštuonerius metus.<br> R.Vitkaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 26, 2017, 5:06 PM, atnaujinta Apr 26, 2017, 5:12 PM

Bausmę sušvelnino atgaila

Kadangi šis nuosprendis buvo subendrintas su anksčiau už kitą nusikaltimą paskirta ir dar neatlikta bausme – už grotų pedofilui teks praleisti aštuonerius metus. Skirdamas bausmę teismas atsižvelgė į tai, kad kaltinamasis prisipažino įvykdęs nusikaltimą ir gailėjosi. 

 Petro P. atgaila tapo jo kaltę lengvinančia aplinkybe, į kurią atsižvelgęs teismas skyrė mažesnę bausmę už įstatyme numatytos bausmės vidurkį. 

Už seksualinį mažamečio prievartavimą baudžiama laisvės atėmimu nuo trejų iki trylikos metų.

Į policiją kreipėsi artimieji

Už grotų Petras P. pateko praėjusių metų pabaigoje, kai į policiją kreipėsi nuo jo nukentėjusio trylikamečio artimieji. Pareiškėjai sakė sužinoję, kad trylikametis buvo prievartaujamas. 

Per apklausą pas ikiteisminio tyrimo teisėją berniukas patvirtino, kad giminaitis jį seksualiai išnaudojo. Nepilnametis paaiškino, kad jį Petras P. prievartauti ėmė 2016-ųjų lapkričio pabaigoje. 

Ekspertai pripažino pakaltinamu

Paauglys sakė, kad jį giminaitis palenkė pasinaudojęs šantažu. Pedofilas grasino trylikamečio močiutei pasakyti, kad paauglys rūko. Pareigūnai nustatė, kad mažametis buvo seksualiai išprievartautas ne mažiau kaip šešis kartus.

Sulaikytas pedofilas prisipažino įvykdęs jam inkriminuotus nusikaltimus. Kaltinimų seksualine prievarta sulaukęs vyras yra neįgalus, tačiau ekspertai nustatė, kad jis galėjo suprasti savo veiksmų esmę ir yra pakaltinamas. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.