Policijai buvo neįdomu: nufilmuotas bandymas įsilaužti į butą Pilaitėje

Vilniaus Pilaitės bendruomenės nariai vaizdo medžiagoje užfiksavo dviejų jaunuolių bandymą įsilaužti į butą. Tačiau policijos ši vaizdo medžiaga nesudomino. Ir tik po galingos kritikos bangos socialiniuose tinkluose, pareigūnai sukruto.

 Nufilmuotas bandymas įsilaužti į butą policijos nedomino.<br>Stop kadras iš filmuotos medžiagos 
 Nufilmuotas bandymas įsilaužti į butą policijos nedomino.<br>Stop kadras iš filmuotos medžiagos 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 26, 2017, 10:45 AM, atnaujinta Apr 26, 2017, 10:50 AM

Antradienį socialiniame tinkle „Facebook“ buvo paviešinta vaizdo medžiaga, kurioje užfiksuota, kaip Pilaitės rajone du jaunuoliai nesėkmingai bando įsilaužti į butą. Ten pat buvo atskleista daugiau detalių apie šį vaizdo įrašą ir kaip į jį reagavo policija.

„Apie įvykį policijai pranešta – sakė laukti jų atvykstant, bet taip ir neatvyko... Liudininkas po kelių valandų, pats nuvažiavo į komisariatą, kur pasijuto beveik trukdantis: „Ačiū, ačiū, ateityje ši medžiaga gal pravers, o dabar nusikaltimo nėra.“ Apie bandymą įsilaužti pranešta ir nufilmuoto buto savininkams. Pareigūnai sako, jog čia (dar) nėra nusikaltimo“, – rašoma „Facebook“.

Pilaitės bendruomenės nariai taip pat perspėjo, kad Pilaitėje vagystės iš butų ir namų tik dažnėja. Tačiau surasti vagis ar jų pavogtus daiktus po nusikaltimo yra beveik nerealu.

„Dabar yra akivaizdūs faktai, bet... Savo turto saugumu turite rūpintis patys! Jau dabar, nes tai, kas nepavyko šiandien, gali pavykti rytoj. Padėkokite tiems, kurie nelieka abejingi ir draugiškai bendraukite vieni su kitais. Saugi kaimynystė yra stiprus ginklas!“, – būti neabejingais raginama prie vaizdo įrašo, kuris policijos nesudomino.

Nesėkmingas bandymas įsilaužti buvo užfiksuotas antradienį apie 11 val. 50 min. I.Simonaitytės g. Ten pat socialinio tinklo vartotojai pradėjo dalintis vaizdais, kuriuose užfiksuoti į nevykėlius vaizdo įraše panašūs jaunuoliai, kurie taip pat įtariami vagystėmis.

Kilus galingai kritikos bangai socialiniuose tinkluose, antradienio vakarą pagaliau sukruto ir policija, tame pačiame „Facebook“ paprašiusi informacijos apie įtariamuosius. Policijos komunikacijos specialistai tai pat pažadėjo išsiaiškinti, kodėl iš pradžių ši vaizdo medžiaga pareigūnų nesudomino.

Policija: pradėjome ikiteisminį tyrimą

Galiausiai trečiadienį, praėjus beveik parai po įvykio, policijos vėlgi socialiniame tinkle „Facebook“ pasiteisino pradėjusi ikiteisminį tyrimą. 

„Vakar pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pasikėsinimo įvykdyti vagystę. ĮTARIAMIEJI, galimai padarę šį nusikaltimą, NUSTATYTI, šiuo metu ieškomi. Iškvietimas policijoje gautas 11.58 val., pajėgos atvyko 12.36 val. (tuo metu buvo labai daug iškvietimų, todėl patruliai važiavo taip ilgai). 

Patruliai įvykio vietoje apžiūrėjo namą, užėjo į laiptinę, nieko įtartino nepastebėjo (paaiškėjo, kad žmogus pasakė ne tą adresą, jis pranešė, kad įvykis buvo Simonaitytės g. 7 name, o iš tiesų jis vyko Simonaitytės g. 6), todėl pareigūnai apžiūrėjo ne tą namą. 

Policija gavo informaciją be pareiškėjo telefono numerio, todėl susisiekti su piliečiu ir pasitikslinti aplinkybių nepavyko. 

Atliksime tarnybinį patikrinimą, nes norime įvertinti, ar pareigūnų veiksmai buvo tinkami“, „Facebook“ pranešė policija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.