Sukčiai pateko į spąstus

Antradienį vakare areštinėje atsidūrė du 30 ir 32 metų Rokiškio gyventojai. Juos telefoniniai sukčiai buvo atsiuntę paimti pinigų. Pričiupti nusikaltėlius padėjo moters, kurią bandyta apgauti, artimieji.

 M.Patašiaus nuotr.
 M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 4, 2017, 6:56 AM, atnaujinta May 4, 2017, 9:08 AM

19 valandą Kupiškio rajone, Skapiškio geležinkelio stotyje, gyvenančiai 89 metų moteriai paskambinęs nepažįstamasis prisistatė gydytoju.

Apsimetėlis sunkiai vaikštančiai pensininkei pranešė, kad Kaune gyvenanti jos duktė nukrito nuo laiptų ir sunkiai susižeidė – susimušė galvą ir išsimušė dantis, todėl neįstengia kalbėti.

Tokios žinios sukrėsta kupiškėnė padėjo telefono ragelį ir iškart paskambino dukteriai. Išgirdusi, kad jai nieko nenutiko, moteris lengviau atsiduso. Buvo aišku, kad skambino sukčiai.

Vos tik moteris baigė pokalbį, vėl suskambo telefonas. Ji neišsidavė, kad ką tik kalbėjosi su dukra, ir įdėmiai klausėsi apgaviko šnekos. Už dukters operaciją iš moters buvo pareikalauta 1 tūkst. eurų.

Apie sukčių skambutį kupiškėnės duktė iškart pranešė kartu su motina gyvenančiam 48 metų broliui. Vyras su dviem sūnumis spėjo laiku atvažiuoti. Buvo iškviesta policija.

Kupiškėnas į pagalbą pasitelkė kaimynus. Vieni stebėjo apylinkę, kiti pasirengė sulaikyti sukčius. Žmonės matė, kad atokiau nuo namų sustojo automobilis. Jame sėdėjo du vyrai ir moteris su vaiku.

Vienas vyras išlipo ir patraukė kupiškėnės namų link, o automobilis nuvažiavo. Vos tik sukčių talkininkas paėmė pinigus, jis buvo sulaikytas.

Padedami žmonių policininkai sulaikė ir automobilyje sėdėjusius asmenis. Į belangę buvo uždaryti vyrai, o moteris su vaiku paleisti.

Apgavo panevėžietes

Tą pačią dieną buvo apgauta 84 metų panevėžietė. Telefoniniai sukčiai moterį išgąsdino pramanyta istorija. Paskambinusi tariama anūkė pasiguodė, kad netyčia sužeidė mergaitę ir jai gydyti reikia pinigų.

Moteriai kilo abejonių, bet netrukus paskambino gydytoju prisistatęs vyras ir patikino, kad viskas yra tiesa. Atėjusiam nepažįstamam jaunuoliui senolė atidavė 500 eurų.

Tą patį antradienį pagalbos į policiją kreipėsi nedidelei bendrovei vadovaujanti 78 metų panevėžietė. Ji pareigūnams pasakojo, kad prieš 4 dienas sulaukė tariamo policininko skambučio.

Sukčius gąsdino, kad bendrovės banko sąskaitoje vyksta negeri dalykai – atliekami įvairūs pavedimai.

Išgąsdinta moteris pasakė slaptažodžių kodus, o apgavikams to ir tereikėjo – jie iš svetimos sąskaitos nugvelbė 1 tūkst. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.