Telšių policija nusprendė netirti tikybos mokytojos veiksmų

 

 L.Raudytės veiksmų policija netirs.<br>Stopkadrai
 L.Raudytės veiksmų policija netirs.<br>Stopkadrai
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 4, 2017, 6:11 PM

Telšių policija nusprendė nepradėti ikiteisminio tyrimo dėl Telšių tikybos mokytojos, kuri moksleiviams pateikė homoseksualus žeidžiančią informaciją.

Policija įvertino Šiaulių apygardos prokuratūrai perduotą Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus tarnybos medžiagą. Į tarnybą skreipėsi Lietuvos socialdemokratinio jaunimo sąjunga, prašydama reaguoti į socialiniuose tinkluose ir žiniasklaidoje skelbtą informaciją.

„Nesant  nusikaltimo sudėčiai priimtas sprendimas nepradėti ikiteisminio tyrimo“, - BNS sakė Telšių apskrities policijos atstovė Aušra Blaževičienė.

Generalinės prokuratūros atstovė Gabrielė Gendvilaitė BNS sakė, kad prokurorai sprendimo, ką daryti su medžiaga, dar nepriėmė.

„Kol kas tyrimas nėra pradėtas, jei būtų surinkta daugiau medžiagos, iš kurios būtų galima spręsti, kad tai nusikalstama veika ar yra tos veikos požymių, būtų pradedamas tyrimas. Kol kas ne“, - teigė ji.

Telšių Žemaitės gimnazijos mokyklos abiturientė praėjusią savaitę socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalino nuotraukomis iš pamokos. Jose matomos skaidrės su teiginiais, esą „beveik visi serijiniai žudikai, kurie savo aukas nužudė ir po to suvalgė jų kūno dalis, buvo gėjai“. Skaidrėse nurodoma, kad apie 40 proc. prievartos prieš nepilnamečius atvejų susiję su homoseksualumu. Pasak abiturientės, tokią medžiagą tikybos mokytoja pateikė per dešimtokų pamoką.

Ignas Jačauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.