Pagaliau sulaikyti Pilaitėje butą apvogti bandę nepilnamečiai

Policija praneša, kad Vilniaus pareigūnams pagaliau pavyko sulaikyti du nepilnamečius, Pilaitėje bandžiusius apvogti butą. Vaikinų bandymas įsilaužti į butą buvo nufilmuotas, o policijos veiksmai reaguojant į gyventojų pranešimą sulaukė galingos visuomenės kritikos audros.

 Pagaliau sulaikyti Pilaitėje butą apvogti bandę nepilnamečiai.<br> Facebook/Lietuvos policija nuotr.
 Pagaliau sulaikyti Pilaitėje butą apvogti bandę nepilnamečiai.<br> Facebook/Lietuvos policija nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 5, 2017, 12:16 PM, atnaujinta May 5, 2017, 3:39 PM

Būdami ištikimi sau, policijos komunikacijos specialistai šią svarbią visuomenei informaciją pranešė socialiniame tinkle „Facebook“. Ir tik po kurio laiko buvo išplatintas skurdus ir neinformatyvus pranešimas spaudai, kuriame nebuvo nieko daugiau, nei prieš tai paskebta „Facebook“.

„Pagaliau abu įtariamieji, bandę įsibrauti į butą Pilaitėje, sulaikyti. Pirmasis - vakar Naujininkuose, antrasis - šį rytą Savanorių pr. Kadangi viešoje erdvėje apie įtariamuosius buvo paskleista daug informacijos, jie bandė slapstytis ir vengė sulaikymo. Abu nepilnamečiai įtariami padarę ir daugiau nusikaltimų, todėl šiandien bus sprendžiamas klausimas dėl jų suėmimo“, - penktadienį informavo policija.

Vėliau agentūra BNS pranešė, kad įtariamuosius teismas leido suimti dviem mėnesiams.

Kaip jau skelbė lrytas.lt, socialiniame tinkle „Facebook“ buvo paviešinta vaizdo medžiaga, kurioje užfiksuota, kaip Pilaitės rajone du jaunuoliai nesėkmingai bando įsilaužti į butą. Ten pat buvo atskleista daugiau detalių apie šį vaizdo įrašą ir kaip į jį reagavo policija.

„Apie įvykį policijai pranešta – sakė laukti jų atvykstant, bet taip ir neatvyko... Liudininkas po kelių valandų, pats nuvažiavo į komisariatą, kur pasijuto beveik trukdantis: „Ačiū, ačiū, ateityje ši medžiaga gal pravers, o dabar nusikaltimo nėra.“

Apie bandymą įsilaužti pranešta ir nufilmuoto buto savininkams. Pareigūnai sako, jog čia (dar) nėra nusikaltimo“, – buvo rašoma „Facebook“.

Nesėkmingas bandymas įsilaužti buvo užfiksuotas balandžio 25 d. apie 11 val. 50 min. I.Simonaitytės g. Socialinio tinklo „Facebook“ vartotojai tuoj pat pradėjo dalintis vaizdais, kuriuose užfiksuoti į nevykėlius vaizdo įraše panašūs jaunuoliai, kurie taip pat įtariami vagystėmis.

Kilus galingai kritikos bangai socialiniuose tinkluose, vėliau sukruto ir policija, tame pačiame „Facebook“ paprašiusi informacijos apie įtariamuosius. Policijos komunikacijos specialistai tai pat pažadėjo išsiaiškinti, kodėl iš pradžių ši vaizdo medžiaga pareigūnų nesudomino.

Galiausiai praėjus beveik parai po įvykio, policijos vėlgi socialiniame tinkle „Facebook“ pasiteisino pradėjusi ikiteisminį tyrimą.  

„Vakar pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pasikėsinimo įvykdyti vagystę. ĮTARIAMIEJI, galimai padarę šį nusikaltimą, NUSTATYTI, šiuo metu ieškomi.

Iškvietimas policijoje gautas 11.58 val., pajėgos atvyko 12.36 val. (tuo metu buvo labai daug iškvietimų, todėl patruliai važiavo taip ilgai).  

Patruliai įvykio vietoje apžiūrėjo namą, užėjo į laiptinę, nieko įtartino nepastebėjo (paaiškėjo, kad žmogus pasakė ne tą adresą, jis pranešė, kad įvykis buvo Simonaitytės g. 7 name, o iš tiesų jis vyko Simonaitytės g. 6), todėl pareigūnai apžiūrėjo ne tą namą.  

Policija gavo informaciją be pareiškėjo telefono numerio, todėl susisiekti su piliečiu ir pasitikslinti aplinkybių nepavyko.  Atliksime tarnybinį patikrinimą, nes norime įvertinti, ar pareigūnų veiksmai buvo tinkami“,- tąkart „Facebook“ teisinosi policija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.