Paauglį į bagažinę įgrūdusiems ir į upę įmetusiems prievartautojams svyla padai

Kaune paauglį į automobilio bagažinę įgrūdusiems ir nuošalioje vietovėje jį žiauriai kankinusiems budeliams gresia griežtesnės bausmės. 

 Vienas įtariamųjų paauglio kankintojų A.Liutkevičius (nuotr.) iki teismo liko suimtas, o šeši jo bendrininkai mėgaujasi laisve. <br>M.Patašiaus nuotr.
 Vienas įtariamųjų paauglio kankintojų A.Liutkevičius (nuotr.) iki teismo liko suimtas, o šeši jo bendrininkai mėgaujasi laisve. <br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 9, 2017, 10:27 AM, atnaujinta May 9, 2017, 10:43 AM

Kauno apylinkės teismas patenkino nukentėjusiojo atstovų prašymą ir nusprendė, kad įtariamuosius tikslinga patraukti baudžiamojon atsakomybėn dėl pasikėsinimo nužudyti, todėl byla perduota aukštesniai instancijai – Kauno apygardos teismui. Sadistams gresia kalėjimas nuo 7 iki 15 metų. 

Kauno apygardos teismas šią baudžiamąją bylą atvertė antradienį. 

Niekuo dėtas 14-metis, išėjęs į miestą pasivaikščioti su savo draugu, buvo pagrobtas judriame kvartale. Jis buvo nuvežtas į pakaunės Karmėlavos miestelio apylinkes, ten išprievartautas ir įmestas į Nerį nuo 6 metrų aukščio skardžio. 

Vaikinas gyvas liko tik laimingo atsitiktinumo dėka. Bėgdamas nuo nusikaltėlių, jis buvo priverstas plaukti per upę, kurioje galėjo nuskęsti. 

Privažiavo trimis automobiliais

Byloje kaltinimai pareikšti septyniems Kauno ir Karmėlavos gyventojams, anksčiau daug kartų turėjusiems reikalų su teisėsauga: už žmogžudystę teistam 50-mečiui Artūrui Liutkevičiui, 31 metų Sauliui Juozaičiui, 30 metų Valerijui Kulikovui, 30 metų Marijonui Tarailai, 29 metų Edvinui Gurskui, 18 metų Domantui Rudžioniui ir 17 metų Laurynui  S. 

Visuomenėje didelį atgarsį sukėlė nusikaltimas, įvykdytas vėlų 2015 metų liepos 26-osios vakarą. 

Paauglys buvo pagrobtas Kaune, kai išėjo pasivaikščioti su savo bendraamžiu draugu. 

Prie dviejų nepilnamečių privažiavo „Volkswagen Golf“, BMW ir „Audi“ automobiliai. Iš jų iššokę užpuolikai puolė vytis du draugus. 

14-mečio bičiulis pabėgo. Įsiutę užpuolikai nusprendė pagrobti bent vieną auką. Įtariama, kad nusikaltėliai ieškojo keturiolikmečio draugo, su kuriuo jis buvo išėjęs pasivaikščioti, – esą vaikinas jiems buvo skolingas 15 ar 20 eurų. 

Vaikiną paliko sudaužytą upėje

Nepagavę tariamo skolininko, chuliganai pyktį išliejo ant jo draugo. Vaikinas buvo vežiojamas bagažinėje apie valandą. 

Įmetus jį į Nerį, vienas pagrobėjų norėjo nusileisti į apačią ir jį mirtinai uždaužyti plytgaliu, bet draugai jį sulaikė – tegul kapanojasi. Aukai girdint jie svarstė, ar jos nevertėtų čia pat užmušti.

Tačiau paaugliui pavyko perplaukti per upę ir pasiekti krantą, esantį Lapių miestelio apylinkėse. Ten jis pasibeldė į artimiausio namo duris ir sulaukė geraširdžių žmonių pagalbos. Netrukus buvo iškviesti medikai ir policijos pareigūnai. 

Įtariama, jog vaikiną nuošalioje aikštelėje prie vandens išprievartavo A.Liutkevičius, o kiti nuošalioje aikštelėje žemino ir mušė auką. 

Nukentėjęs nepilnametis nėra pakliuvęs į teisėsaugos akiratį, jis gyvena tvarkingoje šeimoje.

Tyrimo metu atskleista ir daugiau nusikaltimų, kuriuos padarė ši gauja. Vaikiną veždami bagažinėje nusikaltėliai Kaune sukėlė avariją, sunkiai sužeidė moterį ir, pabėgę iš avarijos vietos, toliau kankino keturiolikmetį. 

Gauja terorizavo miestelį

Karmėlavos gyventojai naujienų portalui lrytas.lt pasakojo, jog miestelį pustrečių metų terorizavo banditų gauja, tačiau policijai vis pritrūkdavo įkalčių jąi sutramdyti. 

14–20 metų dešimties vaikinų grupuotė ir keli vyresni jų bendrininkai terorizuoti miestelį pradėjo prieš trejus metus. Dauguma jaunuolių yra kilę iš tvarkingų šeimų. 

Jie buvo apiplėšę Vilniaus gatvėje veikiančią „City Market“ ir kitas parduotuves, atiminėjo iš praeivių pinigus, taip pat vogdavo įvairius daiktus. 

Ypač smarkiai kentėjo silpnesni ir jaunesni nepilnamečiai, iš kurių buvo pagrobtas ne vienas telefonas. 

Ypač įžūlūs yra du gaujos nariai – Domantas ir Laurynas. Domantas yra teistas už vagystes, bausmę atliko nepilnamečių kolonijoje. 

Iškėlus bylą dėl paauglio pagrobimo, išpuoliai Karmėlavoje aprimo. 

 

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.