​Agurkinių vadui nepavyko nušalinti prokuroro

 

 Agurkinių gaujos byla nagrinėjama jau dvejus su puse metų.<br> M.Patašiaus nuotr.
 Agurkinių gaujos byla nagrinėjama jau dvejus su puse metų.<br> M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

May 10, 2017, 6:00 PM, atnaujinta May 10, 2017, 7:24 PM

Klaipėdos apygardos teismas trečiadienį paskelbė nutartį vadinamosios Kauno Agurkinių gaujos baudžiamojoje byloje ir atmetė gaujos vadeiva įvardijamo Sauliaus Velečkos prašymą nušalinti prokurorą Zdislavą Tuliševskį.

Tokį prašymą S.Velečka pateikė per praėjusią savaitę vykusį teisiamąjį posėdį. Jo gynėjas aiškino, kad Z.Tuliševskis atlieka ikiteisminį tyrimą kitoje byloje, kurioje Reinoldijus Mockus kaltinamas neteisėtu ginklo laikymu. Esą tyrimas nesudėtingas, žmogus kaltę pripažįsta, bet tyrimas vyksta daugiau kaip trejus metus.

Agurkinių byloje R.Mockus yra liudytojas.

S.Velečka prašė nušalinti prokurorą dėl to, kad kontroliuodamas ikiteisminį tyrimą, kuriame parodymus duoda įtariamasis R.Mockus, jis siekia neteisėtomis priemonėmis padaryti Agurkinių bylos liudytojui spaudimą ir tokiu būdu bandyti neigti teisme duotus jo parodymus.

Klaipėdos apygardos teismo teisėjų kolegija nusprendė, kad prokuroras, atliekantis ikiteisminio tyrimo kontrolę, sprendžia, kokia kryptimi jį vykdyti, kokias iškeltas galimos nusikalstamos veikos versijas tikrinti, kada ir kokį procesinį veiksmą atlikti ir neįžvelgė prokuroro šališkumo nagrinėjamojoje byloje.

Agurkinių gaujos byla nagrinėjama jau dvejus su puse metų. Kol kas baigiami apklausti liudytojai. Artimiausiu metu bus pradedamos sakyti baigiamosios kalbos.

Viliamasi, kad nuosprendis keturiolikai kaltinamųjų bus paskelbtas dar šiemet.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.