Klaipėdos prokurorei bėdos ir po skyrybų – buvęs sutuoktinis apkaltino smurtu

Klaipėdos apylinkės prokurorė Snieguolė Lukošienė, kurią dėl smurto  apskundė jos buvęs sutuoktinis, neišvengė Generalinės prokuratūros dėmesio - ikiteisminį tyrimą dėl galimai nusikalstamos veiklos pavesta atlikti Vidaus tyrimų skyriui.

 Klaipėdos prokurorei bėdos ir po skyrybų  -  buvęs sutuoktinis apkaltino smurtu.<br> J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
 Klaipėdos prokurorei bėdos ir po skyrybų  -  buvęs sutuoktinis apkaltino smurtu.<br> J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Pilaitis

May 10, 2017, 5:01 PM

Šilutės policijai sekmadienį pranešta apie buitinį konfliktą Kęstučio gatvėje esančiuose namuose – 42 metų prokurorė S.Lukošienė esą naudojo smurtą prieš dvejais metais vyresnį savo buvusį sutuoktinį.

Tokiais atvejais ikiteisminis tyrimas pradedamas, kai nukentėjęs asmuo ar teisėtas jo atstovas parašo pareiškimą arba yra prokuroro reikalavimas. Vyriškis savo skunde policijai nurodė, kad  nukentėjo nuo buvusios žmonos – prokurorės S.Lukošienės.

Tauragės apskrities policijos komisariato tarnybos  informavo, kad skundo pareiškėjui  medikų diagnozuoti veido nubrozdinimai nepriskiriami sunkiems kūno sužalojimams, todėl ikiteisminis tyrimas  pradėtas pagal Baudžiamojo Kodekso (BK) 140 straipsnio 2-ąją  dalį - dėl  fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo.

Šio BK straipsnio dispozicijoje nurodyta, jog tas, kas mušdamas ar kitaip smurtaudamas sukėlė  fizinį skausmą artimam giminaičiui ar šeimos nariui, nežymiai jį sužalojo ar trumpam susargdino, baudžiamas viešaisiais darbais, laisvės apribojimu, areštu arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Generalinio prokuroro Evaldo Pašilio nurodymu, ikiteisminį tyrimą dėl incidento Šilutėje, į kurį įsivėlė S.Lukošienė, pavesta kontroliuoti Vidaus tyrimų skyriui. Taip pat pradėtas ir prokurorės veiklos tarnybinis patikrinimas.

Pirmadienį atvykusi į darbą S.Lukošienė apie incidentą pranešė savo viršininkui – Klaipėdos apylinkės vyriausiojo prokuroro pavaduotojui Viktorui Kičiatovui.

„Žinome, kad dėl šio konflikto pradėtas ikiteisminis tyrimas. S.Lukošienė toliau eina savo pareigas - jos tarnybiniai įgaliojimai nesustabdyti. Incidento aplinkybės aiškinamos, jokie įtarimai dėl nusikalstamos veiklos prokurorei nepareikšti“, - kalbėjo V.Kičiatovas.

Klaipėdos teisėsaugininkai incidentą Šilutėje sieja su trijų vaikų motinos S.Lukošienės šeimos drama – ji išsiskyrė su vyru, bet nesutarimai nesibaigė.

V.Kičiatovas netiki, kad S.Lukošienė galėjo griebtis smurto arba provokacijų – užpuolė ir nežymiai sužalojo buvusį sutuoktinį: „Sunku tuo patikėti, paprastai būna priešingai“.

Buvęs S.Lukošienės sutuoktinis kreipėsi į policiją, kai prokurorė jau buvo pasišalinusi iš incidento vietos. Greičiausiai tiriama ne viena buvusių sutuoktinių konflikto versija.

Nukentėjusysis tvirtina, kad jį sužalojo buvusi žmona, o prokurorė aiškina, kad viskas buvo kitaip – esą namuose susistumdė jos buvęs vyras ir naujasis draugas.

Klaipėdoje neseniai nuosprendį už žmonių bauginimą ir psichinę prievartą išklausė žinomas verslininkas Vitalijus Gudzenka. Prokurorė  S.Lukošienė šį vyrą kaltino ne kaip prokurorė, o kaip nuo jo nukentėjęs asmuo.

Šioje byloje nukentėjusiomis buvo pripažintos ne tik V.Gudzenkos žmona, bet ir jos vaikystės draugė S.Lukošienė bei dar viena advokatė – vyras moteris baugino, grasino susidoroti su jomis.  

S.Lukošienė tvirtino, jog supykęs V.Gudzenka jai nuolat siuntinėjo grasinamas žinutės, visaip užgauliojo, gąsdino panaudosiąs smurtą prieš ją ir vaikus: „Sutraiškysiu tau galvą, susprogdinsiu namus ir automobilį, nužudysiu ir pakasiu“.

Prokurorė prisiminė, kaip V.Gudzenka grasino supjaustyti jos automobilio padangas. Vėliau S.Lukošienės automobilis iš tikrųjų buvo nepataisomai sugadintas - į degalų baką pripilta rūgšties. Ji įtaria, kad tai  verslininko arba jo parankinių darbas. 

Prokurorė S.Lukošienė, per dvejus metus gavusi keliasdešimt V.Gudzenkos grasinamų žinučių, kaip ir jo buvusi sutuoktinė, pasijuto nesaugi  - abi draugės kreipėsi į teisėsaugos įstaigas.

Prieš teismą stojęs V.Gudzenka dėl savo skyrybų su žmona bene labiausiai kaltino S.Lukošienę: „Ji kišosi į mano asmeninį gyvenimą, be leidimo ateidavo į namus, įkalbinėjo žmoną skirtis, pasinaudodama savo padėtimi kėlė man nepagrįstas bylas“.

S.Gudzenka kaltino ir buvusį S.Lukošienės sutuoktinį, kuris su žmona esą užsukdavęs į jo namus Melnragėje, o kai reikalai pašlijo, grasinęs, kvietęs jį į mišką aiškintis santykių.

„S.Lukošienė pati išsiskyrė su savo vyru ir mano žmoną įkalbinėjo skyryboms, kurstė nesantaiką šeimoje“, - Klaipėdos apylinkės teisme nuoskaudas liejo kaltinamasis. 

Už smurtavimą jau dukart teisto V.Gudzenkos kaltė teisme buvo grindžiama nukentėjusiųjų gautų grasinamų žinučių, telefoninių pokalbių įrašais, kitais įrodymais.

Verslininkas už psichinę prievartą, namiškių terorizavimą nuteistas lygtinai – jam skirtos vienerių metų ir devynių mėnesių laisvės atėmimo bausmės vykdymas atidėtas.

Ūmaus būdo nuteistasis įpareigotas nevartoti svaigalų, lankyti elgesio pataisos kursus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kandidatų į prezidentus debatai – ar ryškėja skirtumai?