Seksas su keturiolikmete Kauno valdininkui kainavo postą

 

 Kauno savivaldybėje dirbęs Paulius R. (nuotr.) buvo atleistas iš pareigų, išaiškėjus jo intymiems ryšiams su keturiolikmete.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Kauno savivaldybėje dirbęs Paulius R. (nuotr.) buvo atleistas iš pareigų, išaiškėjus jo intymiems ryšiams su keturiolikmete.<br> G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-05-10 13:57

Kauno savivaldybės administracija antradienį atleido iš darbo 30-metį valdininką Paulių R., kuris prieš dvi savaites buvo nuteistas už intymius santykius su keturiolikmete. 

„Jis atleistas jo paties prašymu. Išeitinė kompensacija nebus mokama“, - naujienų portalui lrytas.lt trečiadienį pareiškė miesto savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas.

Kauno apylinkės teismas balandžio pabaigoje pripažino Būsto valdymo skyriaus vyriausiąjį specialistą Paulių R. kaltu byloje dėl lytinės aistros tenkinimo su jaunesniu nei 16 metų asmeniu – buvo pažeista nepilnametės apsisprendimo laisvė ir neliečiamumas. 

Valstybės tarnautojui skirta devynerių mėnesių laisvės apribojimo bausmė, jis įpareigotas dalyvauti elgesio pataisos programoje ir sumokėti 376 eurus į nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą.

Be to, Pauliui R. uždrausta bendrauti su nukentėjusia mergina, ieškoti ryšių su nepilnamečiais socialiniuose tinkluose. 

Valstybės tarnautojams keliami itin aukšti reikalavimai, jie privalo būti nepriekaištingos reputacijos“, – tvirtino G.Petrauskas. 

Administracijos direktorius viename ankstesnių interviu teigė, jog Paulius R. iš pradžių nenorėjo išeiti iš darbo. 

Tačiau antradienį jis parašė atsistatydinimo pareiškimą. 

Nevedęs valdininkas su paaugle susipažino per socialinius tinklus. Nusikaltimas įvykdytas 2016 metų birželio 24 dieną. 

Paulius R. iš pradžių pasiūlė susitikti automobilyje – privažiuodavo prie merginos namų, ji įsėsdavo į mašiną, ten juodu bendraudavo. 

Po kurio laiko valdininkas pakvietė nepilnametę į savo namus. Į policiją kreipėsi merginos tėvai, įtarę, kad dukra užmezgė artimą ryšį su gerokai vyresniu už save vyriškiu. 

Prispirta šeimos narių, mergina jiems išklojo tiesą. 

Būsto valdymo skyriaus vedėja Laura Stankevičienė ir kiti Pauliaus R. kolegos apie jį atsiliepė teigiamai – valstybės tarnautojas šiame skyriuje dirbo maždaug trejus metus, nuobaudų nebuvo gavęs. 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.