Galvosopis pareigūnams ir medikams: kur dėti tėvų nužudymu įtariamą vyrą

Tėvus Špilevskius žiauriai nužudęs vyras trečiadienio vakarą išvežtas iš Vilniaus psichiatrijos ligoninės. Kalėjimų departamentas tikina, jog apie tai, kur tiksliai išvežtas įtariamasis, oficialiai bus pranešta rytoj.

 Tėvus Špilevskius įtariamas žiauriai nužudęs vyras trečiadienio vakarą išvežtas iš Vilniaus psichiatrijos ligoninės. <br> T.Bauro nuotr.
 Tėvus Špilevskius įtariamas žiauriai nužudęs vyras trečiadienio vakarą išvežtas iš Vilniaus psichiatrijos ligoninės. <br> T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-05-10 17:28, atnaujinta 2017-05-22 10:24

Teismas antradienį leido įtariamąjį suimti trims mėnesiams ir išvežti į Pravieniškėse esančią Laisvės atėmimo vietų ligoninę (LAVL), tačiau paaiškėjo, jog ligoninė visai neseniai neteko licenzijos. 

Kalėjimų departamento Bendro skyriaus vyriausiasis specialistas Tomas Čepelevskis paaiškino, jog nuo gegužės 3 dienos LAVL pusei metų sustabdyta teisė teikti stacionarias psichiatrijos paslaugas.

„Tiesiog negalime užtikrinti ligonių priežiūros dvidešimt keturias valandas, trūksta darbuotojų. Kol kas negaliu komentuot, kur tiksliai išvežtas žudikas, tikslią informaciją suteiksime rytoj“, - sakė T. Čepelevskis.

Nuo sulaikymo iki trečiadienio vakaro psichiatrijos ligoninėje vyras buvo saugomas policijos pareigūnų, prie psichiatrijos ligoninės stovėjo keli policijos automobiliai. Įtariamasis buvo antrankiais prirakintas prie lovos.

Paaiškėjo, kad įtariamas savo tėvų žudikas ir anksčiau yra turėjęs problemų dėl psichinės sveikatos. Maždaug prieš metus jis dėl to jau buvo gydomas ligoninėje. Pervežti į Pravieniškes įtariamąjį planuota antradienį.

Vyriškis buvo sulaikytas pirmadienį. Kaip jau skelbė lrytas.lt, Vilniaus r. apie 10 val. 40 min. Karužiškių viensėdyje buvo rasti žiauriai nužudytų pedagogų Edvardo (gim. 1935 m.) ir Teresos (gim. 1945 m.) Špilevskių kūnai. Juos rado namo remontuoti atvykęs kaimynas.

Vaizdas, kurį išvydo vyriškis buvo baisus. Dar pirmadienį Vilniaus apskrities policija pranešė, kad lavonai buvo su durtinėmis kaklų žaizdomis, kastuvu nukapotomis galvomis. „Įtariamasis – jų sūnus (gim. 1983 m.), pirminiais duomenimis, serga psichikos liga. Atvykus Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnams, jis buvo užsidaręs vonioje“, - buvo rašoma Vilniaus apskrities policijos pranešime. Sulaikomas įtariamasis priešinosi, todėl antrankiai jam uždėti tik panaudojus elektros šoką.

Po sulaikymo įtariamasis buvo nuvežtas ne į areštinę, o į psichiatrijos ligoninę, nes jo elgesys buvo visiškai neadekvatus. Dėl tos pačios priežasties ir teismo posėdis surengtas ligoninėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.